Home GÜNCEL HATALI DÜŞÜNCE MODELLERİ 2

HATALI DÜŞÜNCE MODELLERİ 2

- Guncellenme Tarihi: 16 Haziran 2018 17:54
3 min read
HATALI DÜŞÜNCE MODELLERİ 2 için yorumlar kapalı
0
YALNIZ OLAMAM – YALNIZ KALAMAM
Bu da yanlış temel düşüncelerden biridir. İnsan yalnız kalabilir ve tek başına mutlu da olabilir. Yalnızlık hayatın her döneminde yaşanabilecek bir durumdur. Daha üretken olunabileceği gibi sosyal konular da daha faal görev alınabilinir. Yalnızlıktan korkan veya çekinen bir insan istemediği durum ve kişilerle beraber olmak zorunda hissedebilir. Bu durum kendine kadar karşısındaki kişilere de büyük haksızlıktır.
BAŞARI HER ŞEYDİR
Kimi insan hayatının odak noktasına başarıyı yerleştirir. Başarı olursa mutlu olacağını ya da onaylanacağını sanır. Oysa başarı her zaman mutlu olmayı sağlamadığı gibi onaylanmayı da gerektirmez. Aksi bir durum söz konusu dahi olabilir. Meyve veren ağaç taşlanır gibi. Başarı para kazanmayı da sağlamayabilir. Hangi konuda başarılı olunacağına göre değişkenlik kazanır. Sırf bu olgu yüzünden mesleklerde talep artışı veya eksilişi bile söz konusudur. Yaşam standartlarını sağlayabilmek önemli bir koşuldur. Ama mutlu olmak için olmazsa olmazlardan değildir. Bu durum hırsa dönerse mutlu olmak yerine mutsuzluk sağlar.
YAŞAMDA SADECE KAYBEDENLER VE KAZANANLAR VARDIR
Bu durum o kadar net ve keskin değildir. Siyah ve beyaz değil, bu iki rengin arasında başka renkler ve yüzlerce tonlar vardır. Bu düşünce odaklanıp kaybetmekten korkmayı sağlar ve huzursuzluk, alınganlık yapar. Ümitsizlikte bu net ve keskin düşüncelerden oluşur. Daha sonrasında ise her konuda kendini haklı çıkarma çabasına dönüşebilir.
Load More Related Articles
  • BÜTÜN

    Bütünlük enteresan bir kavramdır. Zihin bütünselliği aynıdanlık olarak algılasa da aslında…
  • NİRVANA

    Nirvana ya ulaşmak bazılarımızın bildiği, bazılarımızın bildiğini sadığı, bazılarımızın ku…
  • MASALLAR…

    Masal, çocukluğumuzun en heyecanlı, en maceralı ve şaşırtıcı anları. Benim için öyle en az…
Load More By Gülgün KESER
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BÜTÜN

Bütünlük enteresan bir kavramdır. Zihin bütünselliği aynıdanlık olarak algılasa da aslında…