Home GÜNCEL Osmangazi’den Bulgaristan’da gönül sofrası

Osmangazi’den Bulgaristan’da gönül sofrası

- Guncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2018 16:26
2 min read
Osmangazi’den Bulgaristan’da gönül sofrası için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, Ramazan Ayı’nın bereketini ve coşkusunu sadece Bursa’da değil Balkanlar’da da yaşatmaya devam ediyor.

Bursa’da Ramazan Ayı boyunca her akşam 5 farklı noktada 3 bin kişiye iftar veren Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’ın Cebel ilçesinde de iftar sofrası kurdu. Cebel Belediyesi işbirliğinde 10 gün boyunca 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verecek olan Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’daki soydaşları aynı sofrada buluşturdu.

Cebel’de verilen ilk iftar yemeğine Bulgaristan’da yaşayan soydaşlar büyük ilgi gösterdi. Türkiye’den gelen davetlilerin de yer aldığı iftarda Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, desteklerinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ederek, iftara katılan Osmangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Orhan Mollasalih’e bir plaket sundu.

Bursa ile Balkanlar arasında tarihi ve kültürel bağların yanı sıra, akrabalık bağlarının da fazla olduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bizler de düzenlediğimiz organizasyonlarla bu dostluğu ve kardeşliği unutturmamak istiyoruz. Kardeşlik ve yardımlaşma duygularının en yoğun yaşandığı bu mübarek ayda sadece Osmangazi’de değil, Balkanlar’da da gönül sofraları kuruyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bulgaristan ve Kosova’da iftar yemekleri düzenleyerek, o topraklarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. İftar sofralarıyla birlikte kardeşlik ve gönül sofraları da kuruyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…