Home GÜNCEL Gemlik’te yatırım yağmuru

Gemlik’te yatırım yağmuru

- Guncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2018 10:23
8 min read
Gemlik’te yatırım yağmuru için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi, Türkiye’de eşi benzeri görülmeyen bir yatırım atağı başlattı. 2018’in ilk günlerinden bu yana ya açılış, ya da temel atma programları düzenleyen Gemlik Belediyesi, geçen beş buçuk aylık süreçte; 7 açılış, 14 temel atma töreniyle ilçe belediyeleri arasında proje ve yatırım rekoru kırdı. 2018 yılını kapsayan yatırım çılgınlığını Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı Cihatlı Mahallesi 224 konutlu üçüncü etap temel atma töreniyle başlatan Gemlik Belediyesi, Umurbey Mahallesi Meydanı açılışı ve Ömer Halisdemir Aile Sağlık Merkezi temel atma töreniyle devam ettirdi.

Sağlık, Çevre, Eğitim, Spor ve Kamu alanlarında yatırımlarını devam ettiren Gemlik Belediyesi, Farabi Aile Sağlık Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulları, Nene Hatun Hafızlık Merkezi temel atma törenlerini gerçekleştirdi. Spor Tesisleri konusunda da gençlere yönelik hizmet ve yatırımlarını devam ettiren Gemlik Belediyesi, 7 yılda 27. Spor tesisi olarak Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonu temel atma törenini,28. Spor tesisi Naim Süleymanoğlu ve29. Spor tesisi olarak da Semanur Erdoğan Spor Salonları temel atma törenlerini düzenledi. Yaz ayları başında yetişecek olan Çay Bahçeleri temel atma törenini Arif Nihat Asya Ortaokulu temel atma töreni izledi. Büyük Kumla Köy Meydanı ve Ata Mahallesi Konakları hizmete açıldı. Yatırım konusunda hız kesmeyen Gemlik Belediyesi, Ziraat Odası Binası ve Ak Şemsettin Camiinin de açılışını gerçekleştirdi. Gemlik tarihinin en büyük yatırımları olarak bilinen 183 milyon liralık Büyük Kumla Barajı ile yaklaşık 100 milyon liralık Modern Devlet Hastanesi yapımında öncülük eden Gemlik Belediyesi, Yeni Modern Adliye Binasının temel atma törenini de düzenleyerek, kamu kurum ve kuruluş binalarının yenilenmesi konusunda bir başka önemli yatırıma da öncülük yaptı.

“Su Akar Türk Bakar” sözünü tersine çevirmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hazırlanan Termal Tesis Projesini de yaşama geçirmek için harekete geçen Belediye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı törenle, Modern Termal Tesislerin de temelini attı. Gemlik Belediyesi’nin hizmetleri Amfi Tiyatro Temel atma töreni ve İbn-i Sina Sağlık Merkezi açılışlarıyla devam etti. Gemlik Belediyesi ayrıca araç filosunu da güçlendirerek, 17 araçlı dev filoyu hizmete soktu.

Türkiye Cumhuriyetini büyüten, geliştiren, ayağa kaldıran kadroların bir ferdi olduklarını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, hizmet etmeyi, yatırım yapmayı, milleti mutlu etmeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendiklerini kaydetti. 2018 yılının tamamında ve önümüzdeki yıl yapılması planlanan yerel seçimlere kadar hizmet ve yatırım atağını sürdüreceklerini ifade eden Refik Yılmaz, projelerin tamamının Belediye Teknik kadrosu tarafından yapıldığını anımsattı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yatırım ve atılım yılında hizmetlerin sağanak sağanak yağmaya devam edeceğini belirterek, “Gemlik’in hizmet girmeyen, yatırım almayan tek sokağı bile kalmayacak. Eğitimden spora, kamu kuruluşlarından ibadethanelere, sağlıktan, kültürel faaliyetlere kadar birçok alanda ilçemiz halkının hak ettiği yatırımları bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

Gemlik Belediyesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlıklar ile birlikte yaptığı yatırımların toplam maliyetinin yaklaşık 120 milyon lira olduğu öğrenildi. Bu yatırımlar içinde Adliye Binası 10 Milyon, Toplu Konut yapımı 50 milyon ve Termal Tesis 10 milyon lira ile Büyükşehir Belediyesi ve Adalet Bakanlığından karşılanırken, yaklaşık 50 milyon liralık yatırımı da Gemlik Belediyesi’nin karşılayacağı açıklandı. Önümüzdeki süreçte yapılacak yatırımlarla birlikte Gemlik’in çehresi değişirken, yatırımların da yaklaşık 500 milyon liraya ulaşması bekleniyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…