Home GÜNCEL Kanlı Pazartesi!

Kanlı Pazartesi!

- Guncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2018 16:47
5 min read
Kanlı Pazartesi! için yorumlar kapalı
0

ABD Başkanı Donald Trump‘ın Kudüs‘ü İsrail‘in başkenti olarak ilan etmesi ve Tel Aviv‘deki ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs‘e taşınmasını proteste etmek isteyen Filistin Arapların üzerine gerçek mermilerle ateş eden İsrail askerleri 60 üstündeki Arabı şehit etti ve 3 bine yakın sivili yaraladı.

Bilindiği gibi, doğu Kudüs’ü 5 Haziran 1967‘de işgal eden İsrail, 1980‘de tek taraflı olarak kentin doğusunu ve batısını “birleşik başkenti” ilan etmişti. Fakat işgalci İsrail’in aldığı bu karar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BGMK) tarafından 1980 yılında kabul ettiği 478 sayılı kararla, İsrail‘in ilhak ve başkent ilanını geçersiz saydı.

Aradan geçen 38 yıl boyunca hiçbir ülke bu ilhak ve ilanı tanımadı. Alman asıllı ABD Başkanı Trump, başkanlık seçimlerinde Yahudi olan damadı Jared Kushner’ın aracılığıyla almış olduğu desteğin bir karşılığı olarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı aldı.

Evet İsrail bütün organlarıyla Kudüs’ü başkent olarak kullanıyordu. Fakat hiçbir ülke bunu tanımıyordu. ABD Başkanı seçilmek için verilen sözler sebebiyle geçtiğimiz pazartesi sivil insanlar şehit oldu, binlercesi de yaralandı. İnsanlar son nefeslerini verirken de, ABD Başkanının danışmanı olan kızıIvankaTrump sırıtıyordu.

İnsanlık tarihine Kanlı Pazartesi olarak geçecek olan bu kara gün, sağ duyu sahibi insanla dışında, ülkeler boyutunda yeterli desteği maalesef göremedi. Türkiye’nin tek başına kükremesi dışında 23 Arap ülkesi adeta sessiz kaldı. 400 küsur milyonluk Arap dünyası ve 1.6 Milyarlık Müslüman Nüfusu 14 milyonluk Yahudi’nin katliamını seyretti.

Bu iki ülke hükumetlerinin kanlı pazarlıkları sonucu ortaya çıkan katliam, sağduyu sahibi ABD ve Yahudi Basını tarafından da eleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra’da yaptığı resmi ziyarette, Haham ElahananBeck ve beraberindeki Neturei Karta Ortodoks Musevi Cemaati üyelerini kabul etti.

Bu cemaat Filistinliler adına değil, sadece Yahudiler için konuşulduğunda bugün dünyada Yahudi halkı için en tehlikeli ülkenin, İsrail olduğunu ifade etti. Haham ElahananBeck;

Siyonistlere yardımcı olmak Yahudi halkının çıkarına değil. Yahudilere yardımcı olmak istiyorsanız o zaman Türkiye Cumhurbaşkanının yaptığını yapın, elçiliğinizi oradan çekin. Ortaya çıkın ve sesli bir şekilde İsrail devletine karşı olduğunuzu söyleyin. İşgalcilere karşıyız.” Diyebilmiştir.

İsrail hükumetinin bu yayılmacı politika ve katliamlarına sessiz kalmamak için siyah-beyaz, Yahudi-Müslüman, Arap-Yahudi olmak değil, insan olmak gerekiyor.

 

 

Load More Related Articles
Load More By Hakan PATIRER
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ukrayna-Rus Savaşına Bir de Bu Açıdan Bakın!

Yıl 1945. İkinci Dünya Savaşı devam ediyor. Savaş bölgesinden memleketi olan Leningrad’a (…