Home GÜNCEL Mudanya’da böyle sahtekarlık görülmedi!

Mudanya’da böyle sahtekarlık görülmedi!

- Guncellenme Tarihi: 18 Mayıs 2018 13:37
5 min read
Mudanya’da böyle sahtekarlık görülmedi! için yorumlar kapalı
0

Mudanya Mütareke Meydanı’nda sağlıklı ve asırlık ağaçların Mudanya Belediyesi tarafından, Hayri Türkyılmaz’ın “Çalışmalar esnasında hiçbir ağaca zarar verilmeyecektir” demesine rağmen kesildiği ortaya çıktı. Tekel Parkı’nda ise yapılan yanlış uygulamalar sonucunda çam ağaçlarının kuruduğu gözlendi.

Mudanya’da aylardır süren Mütareke Meydanı çalışmalarında Hayri Türkyılmaz’ın “Çalışmalar esnasında hiçbir ağaca zarar verilmeyecektir” demesine ve bu ibareli tabelayı alana asmasına rağmen orada bulunan ağaçların kesildiği ve bir karış toprak ve yapraklarla üzerinin örtüldüğü ortaya çıktı. Ertesi gün ise sağlıklı ve asırlık ağaçların kesilmeye devam ettiği görüldü. Mudanya Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Murat Ünal, Mudanya Mütareke Meydanı iyileştirme çalışmaları sırasında ağaç kesildiği ihbarını almasının ardından oraya giderek kesilen ağaçları gün yüzüne çıkardı.

Mudanya’nın girişindeki Tekel Parkı’nda yapılan uygulamalar sonucunda çam ağaçlarının kuruduğunun altını çizen Murat Ünal, kuruyan ve kurumaya başlayan ağaçları göstererek, “Yapılan bilinçsiz uygulamalar sonucunda buradaki ağaçlar kurumaya bırakılmış durumda.” dedi.

Ünal, daha sonra Mütareke Meydanı’nda yaptığı açıklamasında, Mudanya Belediyesi çalışmalarının çevreye yarardan çok zarar verdiğini belirterek, “Doğal sit ve koruma alanı içerisinde olan, Mütareke binasının tam önündeki yerler söküldü. Sökülebilir buna karşı değiliz ama daha iyisinin yapılması gerekiyor. Daha iyisini yaparlar mı düşüncesiyle yaklaşık 2 buçuk ay bekledik. Ancak Tekel Parkı’ndaki kuruyan ağaçları gördükten sonra Mütareke alanındaki ağaçların da kuruma olasılığının olduğunu düşünerek sizlere bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettik. Ayrıca bize siz gazetecilerden ve sosyal medyadan bize ulaşan vatandaşlarımızdan büyümüş ağaçların kesileceğine dair daha önceden de uyarılar geldi. Belki bu uyarılar doğrultusunda tüm ağaçların kesilmesi engellendi. Burası sit alanı içerisinde bir yer. Bu çalışmalar için, ağaçların kesilmesi için Anıtlar Kurulu’ndan izin alındı mı? Mudanya’nın tarihi ile özdeş olan bu ağaçların bu yapılan düzenlemeden olumsuz veya olumlu etkilenmesiyle ilgili olarak Ziraat Fakültesi’nden, Tarım İl Müdürlüğü’nden, konunun uzmanlarından görüş alındı mı? Bunları merak ediyoruz. Mudanya’nın artık hesapsız kitapsız yöneticilerden kurtulması için 10 aylık bir süre kaldı. Mudanyalı hemşerilerime çoğu gitti, azı kaldı demek istiyoruz. Umarım bu kötü yönetimden kurtulacağız.” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…