Home GÜNCEL İlk iftar Somuncu Baba’nın evinde yapıldı

İlk iftar Somuncu Baba’nın evinde yapıldı

- Guncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2018 12:58
5 min read
İlk iftar Somuncu Baba’nın evinde yapıldı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen rekonstrüksiyon çalışmaları ile yeniden ayağa kaldırılan Somuncu Baba Evi’nin ikinci bölümü, Ramazan ayının ilk iftarı ile birlikte kapılarını ziyaretçilere açtı.

Evliyalar şehri Bursa’nın en önemli manevi şahsiyetlerinden birisi olan Somuncu Baba’nın evini 2013 yılında kamulaştırarak fırın ve çilehanenin yer aldığı binanın birinci bölümünü 600 yıl önceki haliyle günümüze taşıyan Osmangazi Belediyesi, tarihi yapının ikinci etabını da rekonstrüksiyon çalışmaları ile ortaya çıkardı. Birinci bölümün restorasyon çalışmaları başladığında, tarihi yapının bir külliye şeklinde olduğunun belirlenmesiyle birlikte proje Osmangazi Belediyesi tarafından güncellendi. Bölgede 3 binayı daha kamulaştırılıp toplam 640 metrekare alan elde eden Osmangazi Belediyesi, Anıtlar Kurulu’nun onayının ardından ikinci bölümün rekonstrüksiyon çalışmalarına başladı. Büyük bir hızla yürütülen çalışmalar sonucunda Somuncu Baba’nın evinin ikinci bölümünü oluşturan 2 katlı binanın ve avlunun inşaatı tamamlandı.

İLK İFTARLA ZİYARETÇİLERE AÇILDI

Somuncu Baba Evi’nin ikinci bölümünün açılış töreninde konuşan  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak tarihi mirasa sahip çıkmayı sürdürdüklerini ifade ederek, “Tarihi değerlerin korunması adına attığımız bir adımın bir başka bir adımı daha tetiklediğini görüyoruz. Somuncu Baba’nın evi ve fırınının restorasyonu da bu şekilde gelişti” dedi. Özel mülkiyete ait olan Somuncu Baba’nın evi ve fırınını kamulaştırdıklarını anlatan Dündar,  “Kamulaştırmanın ardından 2013 yılında tarihi mekanın restorasyon çalışmalarına başladık.  Çalışmaların birinci kısmını oluşturan çilehane ve fırın bölümünün restorasyonunu 2016 yılında tamamlayarak Ramazan ayının ilk iftarıyla ziyaretçilere açtık. Restorasyon çalışmalarına ilk başladığımızda, fırın ve çilehane bölümlerinin dışında burasının içerisinde çay ocağı, depo, çok amaçlı salonlar, dükkan, mutfak, abdesthane ve şadırvanın da bulunduğu bir külliye şeklinde olduğunu gördük ve projemizi güncelledik. Anıtlar Kurulu’nun onayının ardından ikinci bölümün rekonstrüksiyon çalışmalarına başladık. İkinci bölümün inşaatını bitirdik. İç bölümde ise çalışmalar tamamlanmak üzere. İki yıl önce Ramazan ayının ilk iftarı ile tarihi mekanın ilk bölümünü oluşturan çilehane ve fırın bölümünü hizmete açtık. Bu yıl da yine Ramazan ayının ilk iftarı ile Somuncu Baba’nın evinin ikinci bölümünün açılışını yapıyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…