Home EKONOMİ Merkez Bankası: Gerekli adımlar atılacaktır

Merkez Bankası: Gerekli adımlar atılacaktır

- Guncellenme Tarihi: 16 Mayıs 2018 14:08
2 min read
Merkez Bankası: Gerekli adımlar atılacaktır için yorumlar kapalı
0

Dolar kuru, Merkez Bankası’nın ‘Gerekli adımlar atılacaktır’ mesajı, Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği haberi ve Mehmet Şimşek’in açıklaması sonrası sert gerileyerek 4.41 TL’nin altını gördü.

Doların 4.50 lirayı aşmasıyla Merkez Bankası devreye girdi. Merkez Bankası önce yazılı açıklama yaparak piyasada oluşan sağlıksız fiyat oluşumlarını takip ettiğini ve gerekli adımları atacağını duyurdu. Dolar bu açıklama sonrası 4.45 TL’ye kadar geriledi. Ardından devreye Mehmet Şimşek girdi, Şimşek piyasa ekonomisinin tek uygulanabilir seçenek olduğuna dikkat çekti. Sonrasında ise Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğinin açıklanması ile dolar kurundaki gerileme hız kazandı. Bu üç adım ile dolar 10 kuruş geriledi.

Merkez Bankası’nın açıklaması öncesi 4.4939 TL’de hareket eden dolar/TL, yaşanan gelişmeler sonrası 4.4071 TL’ye kadar geriledi. Dolar kuru saat 13.59 itibarıyla 4.4324 TL’de hareket ederken; yaşanan gelişmeler sonrası 5.1990 TL’ye kadar gerileyen Euro kuru, şu dakikalarda 5.2283 TL’de bulunuyor.

Dolar ve Euro gün içerisinde tarihi rekor seviyesini sırasıyla 4.5011 TL, 5.3250 TL’ye taşımıştı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…