Home FOTO GALERİ MÜSİAD HESSEN’DEN MÜSİAD BURSA’YA ZİYARET…

MÜSİAD HESSEN’DEN MÜSİAD BURSA’YA ZİYARET…

- Guncellenme Tarihi: 14 Mayıs 2018 11:05
3 min read
MÜSİAD HESSEN’DEN MÜSİAD BURSA’YA ZİYARET… için yorumlar kapalı
0

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın ve Alman işadamlarını ile bürokratları ağırladı. İki şehir arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi adına ayrı bir öneme sahip olan buluşmada, Bursa ile Hessen arasındaki sosyal ve ekonomi alanındaki işbirliği konuları görüşüldü.

Programın açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Demirci, Bursa’nın tarih, turizm, sanayi ve spor alanında önemli yatırımların bulunduğu köklü bir şehir olduğunu söyledi.

Türkiye’nin son yıllarda önemli değişimler yaşadığına dikkat çeken Demirci, “Bu değişime ayak uyduramayanlar ise devredışı kalıyor. MÜSİAD olarak biz üyelerimizi değişime ve dönüşüme hazırlıyoruz” dedi.

MÜSİAD’ın 11 bin üyesi ile ülke ekonomisinde önemli katkılar sağladığını hatırlatan Mehmet Demirci, “Bursa şubesi olarak biz de İngiltere, Almanya, İsviçre, Endonezya, Suudi Arabistan, Yunanistan, İran, BAE gibi ülkeleri ziyaret ederek, ticari faaliyetlerin geliştirilmesinde, ikili ilişkilerin daha da artmasında önemli roller üstlendik. MÜSİAD, Bursa ekonomisinde de söz sahibi bir konumdadır” diye konuştu.

Hessen’in 6 milyonluk nüfusa sahip büyük bir eyalet olduğunu belirten MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın da eyaletin yıllık ihracat kapasitesinin 60 milyar dolar olduğuna işaret etti. Bu bölgede 10 sanayi odasının yer aldığını kaydeden Aydın, Türk girişimciler ve işadamları olarak sanayi ve ticaret odalarında görev almaya başladıklarını ifade etti. Aydın, Avrupa’daki ülkelerde faaliyette bulunan STK’ların iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Musa Aydın, “Şubemiz 2010’da kuruldu. 110 üyemiz var. Amacımız o firmaları yerelde güçlü yapmak, Almanya çapında güçlendirmek. Bütün şubelere beraber çalışma arzusundayız” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…