Home GÜNCEL Mahmut Çakmak Ak Parti’den milletvekili adayı

Mahmut Çakmak Ak Parti’den milletvekili adayı

- Guncellenme Tarihi: 3 Mayıs 2018 15:38
12 min read
Mahmut Çakmak Ak Parti’den milletvekili adayı için yorumlar kapalı
0

Mahmut Çakmak 24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı. Çakmak neden aday olduğunu şu sözlerde açıkladı;

 Sevgili dostlar…

Şundan emin olun ki, bu Dünya’daki en büyük servet, samimiyetine inanarak biriktiğimiz dostluklarımızdır.

Ne para, ne mal, ne mülk, ne de makam… Hiçbiri, samimiyetle edilmiş bir hayır duasından daha değerli değildir.

İnsan, doğru duruşu ve o duruşuna saygı gösteren dostları ile bir yere gelir. Rabbime hamdolsun ki, doğrular üzerine kurulmuş, menfaat ve çıkar beklemeden yanımda duran sizin gibi dostlarım var.

24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’ne, samimiyetine sona kadar inandığım siz değerli dostlarımın dua ve desteklerine güvenerek, AK Parti’den aday adayı oldum.

Gelelim neden aday adayı olduğuma…

Öncelikle şunu belirtmemde yarar var, yaklaşık üç yıldır bu köşeden ve bazen de ekranlardan, siyaset üzerine birçok eleştiride bulundum. Oysa sadece eleştirmek ve eleştirinin karşılığında alternatif sunmamak işin kolaycılığıdır.

Ve sadece eleştirmek bize yakışmaz! Çokça eleştirdiğimiz CHP zihniyetinden hiçbir farkımız kalmaz. Vakit, taşın altına elimizi koyma ve daha iyisini yapabileceğimiz inancıyla yola çıkma vaktidir.

Son Anayasa değişikliği sonrasında TBMM, yürütmeden tamamen ayrılarak, sadece yasama faaliyetlerini yerine getirecektir. O yüzden Meclis yapısının biraz daha teknik insanlardan oluşması gerekmektedir.

Mali müşavirlik mesleği, hem toplumun bütün kesimleri ile iç içe olması, hem de kanun yapma tekniği, yorumlaması ve uygulaması konusunda yetkinlik arz eden bir meslektir.

Benim de bu meslekte 25 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimde elde ettiğim tecrübelerle, özellikle ekonomi ve vergi konularında ülkeme ve dolasıyla şehrime artı değer katabileceğime inanıyorum.

Sadece cemiyet ve törenlerde boy göstermek yerine; halkın içinde olmayı, bizzat halkın ayağına gitmeyi ve sorunları yerinde görmeyi tercih edeceğim.

Benim düşünceme göre, vekilin vekili olmaz! Vekile ulaşmak için aracıya gerek duyulmaz!

 Şayet halkla direkt iletişim kurmayı beceremeyeceksen;  o zaman vekillik makamını da boşuna işgal etmenin bir anlamı yoktur.

Hayatım boyunca kimseye içi boş vaatlerde bulunmadım, kimsenin hayalleriyle oynamadım, kimseyi de yarı yolda bırakmadım. Şimdi de bir makama ulaşmak adına, hayal pazarlayıp, hayal kırıklığı yaşatmak gibi bir niyetim yok.

O nedenle “beni vekil yaparsanız; Bursa’yı uçurum, Türkiye’yi şaha kaldırırım” diyecek halim yok. Sonuç olarak siyaset bir ekip işidir. Bursa’nın uyumlu bir ekibe ve bu ekibin hem Bursa’da, hem de Ankara’da oluşturacağı sinerjiye ihtiyacı var.

Bursa’nın, Ankara’da güçlü bir lobisi olmadığını uzun zamandır dillendiriyoruz. Aslında yerelde yaşadığımız sıkıntıların temelinde de bu gerçek yatıyor.

Teşkilatları, belediyeleri ve vekilleri ile tek yürek olmuş bir ekibin, yaşadığımız sorunların üstesinden kısa sürede geleceğine tüm kalbimle inanıyorum.

Şu an için verebileceğim tek söz; şayet görev verilirse, bu ekibin çalışkan bir parçası olacağımdır.

Gelelim FETÖ konusuna…

Bu hain yapının ne olduğunu, nasıl bir sinsilikte hareket ettiğini ve kimlerin kuklası olduğunu, 17/25 Aralık öncesinden başlayıp, dillendirenlerden birisiyim. Birçoğunun susup beklediği dönemlerde bile en ağır eleştirileri yapmaktan çekinmedim. Bu mücadelede üzerime düşen Devlet görevlerini korkusuzca yerine getirdim.

Rab’bime hamdolsun ki, eğilmedim, bükülmedim ve her türlü tehdide karşı dimdik ayakta durmayı başardım.

Cumhuriyet tarihinin en sinsi, en adi ve en satılmış teşebbüsü olan 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında da bu duruşumuzu değiştirmedik. Bu mücadele sırasında karşımıza aldığımız kimselerin apoletinin ne olduğuyla da ilgilenmedik.

Bu konuda en ufak bir zafiyet gösterenleri elimizden geldiğince deşifre etmeye çalıştık. Bu mücadele sürecinde devletinin yanında olan birçok güzel insandan destek aldığımız gibi, çarkına çomak soktuğumuz birçok kişinin de düşmanlığını üzerimize çektik.

Hiç sorun değil! Devletini, milletini, vatanını, bayrağını ve ezanını sevmeyeni, biz hiç sevmeyiz. Reis’in dediği gibi, “isterseniz topunuz gelin. Bir adım geri adım atan, namert oğlu namerttir!”

Peki bitti mi bu mücadele?

Asla!

Özellikle Bursa özelinde söylüyorum. 15 Temmuz sonrasında yapılan yargılama sürecinde ciddi sıkıntılar var. Mücadeleyi sekteye uğratan gelişmeler var. Tahliyesi, itirafçısı, gizli tanığı, kumpasçısı, çantacısı, ayakçısı… Kısacası mide bulandıracak ne ararsan var.

Ve işin en kanıma dokunan kısmı, Reis’in resminin arkasına sığınıp, ortalıkta dolaşan kolpacılar var!

Yereldeki mücadelemizi bugüne kadar sürdürdük, bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz. Ancak sesimiz bir yere kadar çıkıyor. Engellerimiz, aşmazlarımız, çıkmazlarımız var.

Artık Bursa’daki bu sıkıntıları daha yüksek yerlerde dillendirmenin vakti gelmiştir. O yüzden desteğinizi bekliyorum. Şayet bu desteği alabilirsem, “yargılama sürecin yargılanacağı” bir dönemi en kısa sürede başlatabileceğimize inanıyorum.

Son olarak…

Genel manada aday adaylığı süreci ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Aday adaylığı bir yarış değil; göreve talip olma ve bende varım deme sürecidir.

Nihayetinde adaylıkların tespitinde karar vericilerin, görüntüye ve gürültüye değil; fikre ve donamıma önem vereceklerini düşünüyorum.

Evet sevgili dostlar…

“Niyet hayr, akıbet hayr” diyerek bu yola çıktık. Rab’bim mahcup etmesin, adaletten ve doğruluktan ayırmasın.

Adaletle ve doğrulukla hareket edemeyeceğimiz hiçbir görevi bizlere nasip etmesin. Nefsimize yenik düşebileceğimiz bütün makam ve ortamlardan bizleri uzak tutsun.

Önce Allah’a, sonra samimiyetine inandığım siz sevgili dostlarıma güvenerek çıktığım bu yolda mahcup olmamak en büyük dileğimdir.

Selam ve dua ile…

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…