Home GÜNCEL Mudanya Meyve Üreticileri Birliği mantar hasadı yaptı

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği mantar hasadı yaptı

- Guncellenme Tarihi: 26 Nisan 2018 12:40
8 min read
Mudanya Meyve Üreticileri Birliği mantar hasadı yaptı için yorumlar kapalı
0

Fazlı Aydoğan yönetimindeki Mudanya Meyve Üreticileri Birliği, Yörükali Mahallesi’nde birlik üyesi Halil Doğan’a ait kültür ve istiridye mantarı üretim tesislerinde Kaymakam Faik Oktay Sözer ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Doğru’nun katılımı ile istiridye mantarı hasadı yaptı.

Basın mensuplarının ilgi gösterdiği tesis tanıtımı ve mantar hasadı sonrasında odun ateşinde pişirilen ve közlenen istiridye mantarı kavurması, arpalı pirinç pilavı, patlıcan herse, ıspanaklı kıymalı gözleme, tavuk cızbız ve soğuk ayran ikramı yapıldı.

Aydoğan “Güzel Şeyler Oluyor. Destek Bekliyoruz”

Birlik Başkanı Aydoğan, birlik üyesi Halil Doğan’a ait olan tesisin yıllık 27 ton mantar üretim kapasitesine sahip olduğunu ve önümüzdeki aylarda devreye alınacak olan bölümle birlikte ek olarak yıllık 16 ton kapasite arttırımı yapılacağını belirterek “Görüldüğü gibi Mudanya Meyve Üreticileri Birliği üretici pazarlarında halkımıza sunduğu kültür ve istiridye mantarlarını üretmekte olup Mudanya piyasasında halkımızın lehine fiyat belirleyici rol oynamaktadır. Özellikle son yıllarda piştiğinde et gibi olan istiridye mantarı talebi her geçen gün artmakta mutfaklarda haklı bir yer edinmektedir.

Üretici birliğimiz, üyelerimizin ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda çaba ve faaliyetlerini sürdürürken yetkililerden destek beklemektedir. Birliğimiz kış mevsiminde Mudanyamızda yetişmeyen ürünleri başka yerlerden temin etmek zorunda kalırken bazı ürünlerde yaz kış, çoğu üründe ise yaz ve bahar aylarında Mudanya’da yetiştirdiği ürünleri halkımıza sunmaktadır. Birliğimiz üyesi Halil Doğan’a ait olan tesisi ziyaret eden Kaymakamımız Faik Oktay Sözer’e, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz, Ali Doğru’ya, üreticimizin sesi olan kıymetli basın mensuplarımıza davetimize icabet ettikleri için çok teşekkür ederim. ” dedi.

Halil Doğan ” Üretici Pazarımız var tasamız, endişemiz yok”

Birlik üyesi Halil Doğan tesisin pamuktan yapılan kompos elde etmek dahil, özel soğuk hava deposu ile kapsamlı bir yapıya sahip olduğunu ve üretici pazarları sayesinde hasadı yapılan ürünlerin elde kalması ya da pazarlanamaması gibi bir endişe yaşamadıklarını bu nedenle 27 ton kapasiteli olan tesise yıllık ek 16 tonluk daha bölüm eklediklerini ve çok yakında faaliyete alacaklarını belirtti.

Kompost yapımında özellikle pamuk tercih ettiklerini pamuk kompost ile diğer (saman) kompostlara göre %30 daha fazla ürün elde ettilerini belirten üretici Halil Doğan “Destek verilmesi durumunda çok daha fazla üretim yapabiliriz. Mudanya Meyve Üreticileri Birliği hem üreticimiz, hem bölgemiz hem de halkımız için bir umut ışığı ve fırsat olmuştur. Bu bağlamda Birlik Başkanımız Fazlı Aydoğan’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Kaymakam Sözer “Sağlıklı ve doğal üretim çok önemli”

Tesiste incelemelerde bulunan ve mantar hasadına katılan Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer Mudanya’nın tarımsal üretimine yaptıkları katkılardan dolayı birlik başkanı Fazlı Aydoğan’ı ve tesis sahibi Halil Doğan’ı tebrik etti.

Kaymakam sözer Birlik Başkanı Aydoğan’a gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi için mümkün olduğunca doğal üretime ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, çok yakında çiftçi destekleri kapsamında büyük baş hayvan dağıtımına başlayacaklarının müjdesini verdi.

Ali Doğru ” Üretimin Sağlıklı Olması İçin Yoğun Çaba Gösteriyoruz”

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Doğru üretimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Doğru Mudanya’nın her mahallesinde hasad öncesi gerçekleştirdikleri çalışmalara değinerek pestisit kalıntı denetim programı kapsamında ürün numunelerinin alınarak numuneleri Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teslim edildiğini, gelen raporlara göre pestisit kalıntısı bulunan ürünlerin imha edildiğini, zararlılarla mücadele için tuzak kurulumu çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …