Home GÜNCEL Yeni Mahalleye 41 araçlık otopark

Yeni Mahalleye 41 araçlık otopark

- Guncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018 17:40
6 min read
Yeni Mahalleye 41 araçlık otopark için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi, Alanyurt Yeni Mahallede daha önce düzenlemesi yapılan 8400 m2’lik koruluk alan etrafında 1500 m2’lik otopark uygulaması çalışmasında sona geldi. 615 m2’si otopark olarak düzenlenen alanın birkaç gün içerisinde tamamlanması hedeflenirken, otopark 41 araçlık kapasiteye sahip olacak.

Şehrin dört bir yanında yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesinin hızlı gelişim gösteren mahallelerinden olan Yeni Mahallede 41 araçlık otopark yapımında sona geldi. Yeni Mahalle Nokta Sokak üzerinde düzenlemesi daha önce yapılan 8400 m2’lik koruluk alanın etrafında 1500 m2’lik otopark uygulaması gerçekleştirilirken, çalışmanın birkaç gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

ALANDA İNCELEME YAPILDI

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkan Vekili Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyelerinin katılımıyla otopark uygulaması yapılan alanda incelemelerde bulundu. Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler ile mahalle sakinlerinin de bulunduğu incelemede, projeye ilişkin Park Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alındı.

41 ARAÇLIK OTOPARKTA SON AŞAMAYA GELİNDİ

İnceleme sonrası projeye ilişkin açıklamalarda da bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, çok güzel bir bahar havasında Alanyurt Yeni Mahallede otopark düzenlemesi yapılan alanda incelemelerde bulunduklarını söyledi. Şehrin ihtiyaçlarına yönelik yatırımların bir bir hayata geçtiğini ifade eden Taban, “Sizler de takip ediyorsunuz, şehrimizde ihtiyaç olan eksiklikleri gidermek için bir bir çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarımız bugün burada yeni bir otoparkın şehrimize kazandırılması için çalışıyorlar. Alan olarak 1500 m2’lik bir alan ama tabi geçmişte ağaç uygulamaları ve yeşil alan uygulamaları yapılmış bir alanda yapılıyor proje. 41 araçlık toplamda 615 m2’lik bir otopark alanının son aşamaya geldiği noktada bizler de yerinde incelemesini yapmış bulunuyoruz” dedi.

ALANYURT BÖLGESİNİN SOSYAL DONATI ALANLARI TAMAMLANIYOR

Alanyurt’ta geçmişte daha çok binalar yapıldığını ancak otopark gibi yeşil alan gibi ve diğer donatı alanları gibi eksikliklerin tamamlanmasının da önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Taban, “Bunlar da önem arz eden ve bir an önce gerçekleşmesi gereken konular arasında. Biz de bunları bir bir hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bir taraftan yeşil alanları, bir taraftan otopark alanlarını, bir taraftan yaşam alanı olabilecek alanları planlayarak hayata geçiriyoruz. Bunu tabi sadece Alanyurt bölgesinde değil İnegöl’ün tamamında yapıyoruz. Küçük, orta ve büyük ölçekli otoparklar üretmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz Mehmet Çıracı Katlı Otoparkımızı kısa bir süre önce hizmete almıştık ama mahalle aralarında da gördüğünüz tarzda uygulamaları gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

135 BİN TL’YE MAL OLDU

615 m2’lik alanda yapımı süren otopark uygulamasının maliyetinin yaklaşık 135 bin TL olduğunu da kaydeden Başkan Taban, “İnşallah birkaç gün içerisinde arkadaşlarımız çevre duvarlarıyla beraber süreci tamamlamış olacaklar. Ben öncelikle mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum, İnegöl’ümüze hayırlı olmasını diliyorum. Yaptıktan sonra da en güzel şekilde koruyup kollamak da vatandaşlarımızın görevi” açıklamalarında bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …