Home GÜNCEL Geleneksel el sanatlarına Bursa’da yoğun ilgi

Geleneksel el sanatlarına Bursa’da yoğun ilgi

- Guncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018 14:10
5 min read
Geleneksel el sanatlarına Bursa’da yoğun ilgi için yorumlar kapalı
0

Bursa Kent Konseyi tarafından 11-15 Nisan 2018 tarihleri arasında 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali düzenlendi. 35 şehirden 110 sanatçının 82 farklı sanat dalında eserlerine ev sahipliği yapan 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’ni binlerce Bursalı ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali 11-15 Nisan tarihleri arasında Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alanı’nda düzenlendi. Bu yıl ilk defa Gümülcine ve Kırcaali’nden de ustalar festivalde yer aldı.

Tarihi İpek Yolu’nun son durağı olan Bursa, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi çarşı ve hanlarıyla sanatkarlar şehri olarak kültürüne ve tarihine sahip çıkıyor. Binlerce yıllık Türk tarihinin yetiştirdiği geleneksel el sanatı ustalarını desteklemek, gelişmelerine yardımcı olmak ve sanatlarını yaşatmak amacıyla Bursa Kent Konseyi tarafından 11-15 Nisan tarihleri arasında organize edilen 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’ne Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla 35 şehirden 82 sanat dalında 110 ustanın yer aldığı festivalde bu yıl ilk defa gönül coğrafyalarımız arasında yer alan Gümülcine ve Kırcaali’nde gelen ustalarda hünerlerini sergiledi. Ahşap Oyuncak Yapımı, Ebru, Tezhip, İznik Çinisi, Bursa İpeği, Bakırcılık, İğne Oyası, Telkâri, Geleneksel Türk Okçuluğu ve Kırkyama gibi 82 farklı sanat dalının yer aldığı 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’nin Mehter Takımı’nın marşları ve Kılıç Kalkan gösterileriyle renklenen açılış töreninde, Bursa’dan 17 sanatçıya, ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı El Sanatları Sanatçı Belgesi’ verildi.

Binlerce öğrenci ziyaret etti

Festival kapsamında Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından ‘Geçmişten Esintiler’ ile Emine Elmas tarafından ebru kıyafetleri defileleri düzenlendi. Seminerler kısmında ise Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nermin Demirkol ile İznik Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar’ın konuşmacı olduğu Çini Üretim Süreci ve İznik Çinileri ve Yaprak Sanatı Ustası Ömür Köroğlu’nun konuşmacı olduğu ‘Doğa ve Kadın’ konulu programlar gerçekleştirildi. Hacivat – Karagöz ve kukla gösterilerini ise binlerce öğrenci izledi. Aynı zamanda öğrenciler stantları da gezerek sanatçıların yapmış oldukları canlı performansları yakından takip etme şansı yakaladı.

Protokolde yoğun ilgi gösterdi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu olmak üzere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’ni ziyaret ederek Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç’tan stantlar ve sanat dalları hakkında bilgi aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …