Home GÜNCEL 900 küçük piyanistle müzik ziyafeti

900 küçük piyanistle müzik ziyafeti

- Guncellenme Tarihi: 17 Nisan 2018 17:02
4 min read
900 küçük piyanistle müzik ziyafeti için yorumlar kapalı
0

Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu ve Bursa Dünya Müzik Derneği (DMD) işbirliğiyle bu yıl 9. düzenlenen Bursa Ulusal Piyano Günleri’nde, yüzlerce küçük piyanist yeteneklerini sergiledi.

9. Bursa Ulusal Piyano Günleri’, 900 çocuk piyanistin katılımıyla Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu ile Dünya Müzik Derneği (DMD) işbirliğiyle Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda düzenlendi.

Türkiye’de en yoğun katılımlı olarak Bursa’da yapılan ‘Ulusal Piyano Günleri’nin dokuzuncusu, piyano eğitimi alan 5-17 yaş arasındaki 900’den fazla minik öğrencinin katılımıyla devam düzenlendi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda 3 gün boyunca süren Ulusal Piyano Günleri’nde, minik piyanistler dünyaca ünlü eserleri seslendirirken, usta sanatçıları da aratmadı. Gruplar halinde sahne alan öğrenciler, performanslarının sonunda teşekkür belgesi ve madalya ile ödüllendirildi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, kent konseyinin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin en aktif kent konseyi olarak faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Bunun arkasında hiç kuşkusuz Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Bursa’nın gönüllü gücünün katkısının çok büyük olduğu ifade eden Çepni, on binlerce gönüllü ile beraber, yılda 2000’nin üzerinde etkinlik yaptıklarını vurguladı. Çepni, “Bugün piyano günlerinde çocuklarımız, Türkiye’nin en prestijli salonlarının başında gelen Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda dünyanın en özel piyanolarından biri olan Stainway&Snos marka piyanoda hünerlerini sergiliyor. Müzik evrenseldir, dünya insanının aslında ortak dilidir. Bizler Bursa Kent Konseyi olarak bir taraftan geleneksel el sanatlarımızı yaşatmaya gayret ediyoruz. Bir yandan ise modern sanatlara, çağdaş müziğe destek veriyoruz. Bursa Ulusal Piyano Günleri’nin düzenlenmesinde emekleri olan Müzik Eğitim Çalışma Grubu Temsilcimiz Mehmet Akif Seçkin’e, Bursa Dünya Müzik Derneği Başkanı Sezan Kaya’ya ve çalışma grubu üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Dünya Müzik Derneği Başkanı Sezan Kaya ise, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Bursa Kent Konseyi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmalarından ardından performans gösteren çocuklara teşekkür belgesi ve madalya takdim edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başarılı Çocuklar Ödüllendirildi

Bursa’da lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için Bursa Büyükşehir Belediyes…