Home GÜNCEL 500 öğrenciye Nutuk hediye edildi

500 öğrenciye Nutuk hediye edildi

- Guncellenme Tarihi: 17 Nisan 2018 17:05
3 min read
500 öğrenciye Nutuk hediye edildi için yorumlar kapalı
0

Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri, Mudanya Kent Konseyi ve Mudanya Belediyesi işbirliğiyle Güzelyalı’daki Atatürk Ortaokulu ile Tirilye’deki Zeytinbağı Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencilerine 500 adet Nutuk kitabı dağıttı.

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün tarihe ışık tutan eseri Nutuk’un daha çok okunması için Uludağ Üniversitesi Atatürk Düşünce Topluluğu üyeleri, Mudanya’da ortaokul öğrencilerine 500 adet Nutuk hediye etti.

 Atatürk’ün tarihe ve geleceğe ışık tutan ölümsüz eseri Nutuk’u tüm Türk gençliğinin okuması ve anlaması gerektiğini söyleyen UÜ Atatürk Düşünce Topluluğu Başkanı Onur Polat, “Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli eserlerinden olan ve içerisinde Atatürk ve silah arkadaşlarının faaliyetlerinin de anlatıldığı Nutuk’u herkes okumalı” dedi. Güzelyalı’daki Atatürk Ortaokulu’nda Nutuk kitabının dağıtımına katılan Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Sosyal ve Kültürel İşler Sorumlusu Tümay Erim Öztan’ın koordinesinde sponsorların girişimiyle hayat bulan projeye katkı koyan Uludağ Üniversitesi öğrencilerine teşekkür etti. Kazancı, Anadolu insanının tutsaklığının zincirlerini kırarak verdiği bağımsızlık mücadelesinin hangi koşullar altında verildiğini anlatan bu önemli eserin herkesin tekrar tekrar okuması gerektiğine inandığını söyledi.

 Kent Konseyi Sosyal ve Kültürel İşler Sorumlusu Tümay Erim Öztan ise, başta çocuklar olmak üzere herkesin kendine rehber edinmesi gereken Nutuk’a gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, kitapların öğrencilere ulaşımı konusunda kendilerine destek veren Mudanya Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer’e Öğrenci Yurdu Kazandırılıyor

Nilüfer Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Ertuğrul Mahallesi’nde ‘Öğrenci Yurdu’ yap…