Home GÜNCEL UHKİB’de yeni Başkan Nüvit Gündemir oldu

UHKİB’de yeni Başkan Nüvit Gündemir oldu

- Guncellenme Tarihi: 13 Nisan 2018 12:21
6 min read
UHKİB’de yeni Başkan Nüvit Gündemir oldu için yorumlar kapalı
0

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB) seçimli Olağan Genel Kurulu 12 Nisan’da gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde UHKİB’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir oldu.

 Genel Kurul’da sandık başına giden 32 üyenin oylarının tamamını alan Nüvit Gündemir, 2018-2022 döneminde UHKİB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek. Safran Tekstil Pazarlama Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olan Nüvit Gündemir, bir önceki Yönetim Kurulu’nda Muhasip Üye görevini yürütüyordu.

 Bursa, sektörün gelişiminde önemli rol oynuyor

 Genel kurulda konuşma yapan ve yeni yönetime başarılar dileyen UHKİB’in bir önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanlı olan Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fabrikaları A.Ş. CEO’su Şenol Şankaya, Bursa’da kurulu tekstil firmalarının sektörün gelişiminde önemli rol üstlendiğini söyledi. Şankaya, “UİB olarak hazır giyimde her yıl Bursa’nın, her üç ayda bir Türkiye ihracatının üzerinde performans göstermesi kıvanç verici bir olay. Geçen yıl Türkiye’de hazır giyim ve konfeksiyonda binde 5 artış varken, biz Bursa olarak yüzde 10’a yakın bir büyüme gösterdik. Bu çok güzel bir gelişme. Bursa hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki bu gelişme, şehrimiz ve bölgemiz açısından çok güzel sinyal veriyor. Hazır giyim ve konfeksiyonu bu ölçüde büyüten etken; Bursa’da kurulu tekstil firmaları oldu. Burada bulunan arkadaşlarımız da entegre bir şekilde tekstil ve konfeksiyona girerek büyük katkı sağladı. Aynı zamanda konfeksiyonda çok yetenekli ve becerikli olan arkadaşlarımız da son yıllarda gösterdikleri üstün performansla UHKİB’in rakamlarına çok büyük değer kattı” dedi.

 Hazır giyim ve konfeksiyon Sanayi 4.0’a adapte olacak

 Kendi yönetiminin başlattığı, yeni yönetimin de devam ettireceği projelere de değinen Şankaya, “Bizlerin çalışmalarımızdan, yaptığımız görevlerden ötürü ibra ettiğiniz için teşekkür ederim. Hepinizi kutluyorum. İnşallah bu yıl ve 2019’da da devamını diliyoruz.” diye konuştu.

 UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir ise seçimlerin ardından yaptığı değerlendirmede “Uludağ Hazır Giyim İhracatçıları Birliğinin kurum kültürü güçlenerek yoluna devam ediyor. Seçimlere üyelerimizin ilgisi, bizleri memnun etti. Sonucun gerek UHKİB gerekse hazır giyim sektörümüz ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Gösterilen teveccüh nedeniyle tüm sanayicilerimize teşekkür ederim. Yeni yönetim olarak ilk hedefimiz, önceki yönetim kurulu olarak başlattığımız Sanayi 4.0 projesini hayata geçirmek ve Bursa’da hazır giyim ve konfeksiyon sektörünü de 4.0’a adapte etmek olacak” dedi.

 Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesindeki UHKİB’in Nüvit Gündemir Başkanlığı’ndaki yeni Yönetim ve Denetim Kurulu şu firmalardan oluştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…