Home GÜNCEL Mudanya Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Mudanya Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti

- Guncellenme Tarihi: 7 Nisan 2018 12:22
4 min read
Mudanya Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediyesinin Nisan ayı meclis toplantısı dün Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda encümen adayları seçilirken komisyon üyeleri de belli oldu.

Mudanya Belediyesinin Nisan ayı meclis toplantısı dün Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  Meclis toplantısı gündemin 1. maddesi olan denetim raporunun okunması ile başladı. Denetim raporunda;  Gelir ve giderlerin 70 milyon 300 bin TL olarak denklik sağladığı, geçen yıldan 1 milyon 907 bin TL ödenek devrettiği tespit edildiği, yoğun dava sirkülasyonu nedeniyle avukatlık masraflarının yüksek olduğu bu nedenle avukatlık hizmetlerinin azaltılması için maaşlı avukat veya ihaleli avukatlık önerisi dikkate alınmış olup 2 adet avukatın Mudanya Belediyesinde göreve başladığı noktaları dikkat çekti.

Meclis toplantı gündemin 3. maddesi olan encümen üyelerinin seçimiyle devam etti. Meclis üyelerinin arasından 1 yıl süre ile seçilecek encümen üyeliğine Ak Parti’den Kadir Kahraman, Milliyetçi Hareket Partisi’nden İsmail Hakkı Karaaslan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden  Erkan Altıntaş ve Akın Poroy aday oldu. Yapılan gizli seçimde encümen üyeliğine 14 oyla Kadir Kahraman ve 14 oy ile İsmail Hakkı Karaaslan seçildi.

Meclis toplantısında ayrıca komisyon seçimleri gerçekleşti. Meclis kararıyla komisyonlardaki kişi sayısı 5 olarak belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonuna; Mevlana Şimşek, Mehmet Kaldırım, Akın Poroy, Erdal Aktuğ, Mahmure Uçar, İmar Komisyonuna; Hasan Er, Fatih Pulat, Metin Uyanık, Zeynep Şen, Ozan Eroğlu, Hukuk Komisyonuna; Kadir Kahraman, Kadir Doktur, Metin Bağcı, Hayati Samast, Özgür Özkumit, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonuna; Dergah Mansur Alkan, Kadir Doktur, Metin Bağcı, Erkan Altıntaş, Hüseyin Esen, Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna; Dergah Mansur Alkan, Andaç Akengin Gazioğlu, Mahmure Uçar, Zeynep Şen, Hüseyin Esen, Eğitim ve Sağlık Komisyonuna; Dergah Mansur Alkan, Fatih Pulat, Metin Uyanık, Özgür Özkumit, Erdal Aktuğ, Turizm Komisyonuna; Kadir Doktur, Dergah Mansur Alkan, Mustafa Ay, Hüseyin Esen, Hayati Samast, Esnaf Komisyonuna; Mevlana Şimşek, Mehmet Kaldırım, Mahmure Uçar, Servet Usta ve Erdal Aktuğ, Ulaşım Komisyonuna; Mehmet Kaldırım, Kadir Doktur, Metin Bağcı, Erkan Altıntaş, Akın Poroy, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna Hasan Er, Dergah Mansur Alkan, Metin Bağcı, Ozan Eroğlu ve Hayati Samast yapılan oylar sonucunda seçildi.

Meclisin 2. oturumunun 11 Nisan Çarşamba günü gerçekleşeceği belirlendi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …