Home FOTO GALERİ Geleneksel sanatlara ‘YILDIRIM’ destek

Geleneksel sanatlara ‘YILDIRIM’ destek

- Guncellenme Tarihi: 26 Mart 2018 15:36
6 min read
Geleneksel sanatlara ‘YILDIRIM’ destek için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıl-Mek keçe branşı eğitmeni Filiz Gocuk ve kursiyerlerinin el ememklerinin yansıdığı serginin açışını gerçekleştirdi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, geleneksel sanatların en güzel yansımalarından biri olan keçeden hazırlanan eserlerin yansıdığı serginin açılışını yaptı.
Vatandaşların hobi edinirken meslek sahibi olarak üretime katılmaları ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları için eğitimler düzenleyen Yıldırım Belediyesi, Meslek Edindirme Kursları ile sanatın geleneksel dallarını gün yüzüne çıkıyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, YIL-MEK bünyesinde eğitimi verilen geleneksel sanatlardan keçe eğitmenliği yapan Filiz Gocuk ve kursiyerlerin el emeklerini aktardıkları eserlerin yansıdığı serginin açılışını gerçekleştirdi. Almira Hotel Osmanlı Meydanı Salonu’nda düzenlenen sergi açılışında Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ve eşi Emine Aydın, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Celal Elmas, Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilciliği Başkanı İbrahim Güven ve sanatseverlerle sergi açılışını gerçekleştiren Başkan Edebali, kursiyerlerin hazırladığı eserlerin tanıtıldığı defileyi izledi. Eserleri yakından inceleyen Başkan Edebali, el emeği göz nuru ürünlerin yapımı hakkında eğitmen ve kursiyerlerden bilgi aldı.

Sosyal dönüşüm vurgusu
İnsanların yaşam kalitesini artırmak için fiziki standartlardaki artışın yanı sıra yaptıkları çalışmalarla sanat faaliyetlerine öncülük eden vatandaşları desteklediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanların yaşam kalitesini artırmak için yalnızca fiziki standartlardaki artış yeterli değil. Yerel yöneticiler olarak hayatı ilimle, irfanla, kültürle ve sanatla okuyabilmek için kültür sanat etkinliklerini düzenlemenin yanında, bu alanlarda yaptıkları çalışmalarla sanat faaliyetlerine öncülük eden vatandaşlarımızı da destekliyoruz. Bu bağlamda Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde geleneksel sanatlarımızdan keçe eğitimi veren Filiz Gocuk ve YIL-MEK kursiyerlerinin el emeklerinden ortaya çıkan serginin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyduk. Hem bu geleneksel sanatımızı tanıtma ve yaşatma adına hem de bu alanda el emeklerini sergileyen kursiyerlerimizin aynı zamanda kendilerine ekonomik getiri sağlayacak bir meslek sahibi olmaları için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıldırım’ı fiziksel olarak dönüştürürken, sosyal dönüşümü de gerçekleştirmek adına hem sanatseverleri desteklemeye hem de zengin kültür yelpazemizin yansımalarını sergilemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

13 Bin 180 kişiye altın bilezik

 YIL-MEK eğitimlerinde önceliğin kadınların meslek sahibi olmasını sağlamak olduğunu işaret eden Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde, 40 merkez ve 85 branşta 13 bin 180 kursiyerimiz eğitim alırken, kadınlarımızın güçlenmesi için onların meslek sahibi olmasına katkı sağlıyoruz. Bununla da yetinmeyip meslek sahibi olan kadınları üretime dahil ederek, aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü’nü kuran bir yerel yönetim olarak kadınların yaşamın her alanında daha güçlü bir biçimde söz sahibi olmasını istiyoruz. Bu anlamda kadınlarımızın başarılı ve tek başına ayakta durabilen bireyler olmasına yardımcı olmak görevlerimizin başında geliyor” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …