Home GÜNCEL Manastır Müftüsü BALKANTÜRKSİAD’da

Manastır Müftüsü BALKANTÜRKSİAD’da

- Guncellenme Tarihi: 16 Mart 2018 13:00
3 min read
Manastır Müftüsü BALKANTÜRKSİAD’da için yorumlar kapalı
0

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Makedonya’nın Manastır ilinin Müftüsü Amit Rasimi’yi ağırladı.

Manastır Müftüsü Amit Rasimi, Bursa temasları kapsamında BALKANTÜRKSİAD’ı ziyaret etti. Rasimi ve beraberindeki ekip, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Başkan Yardımcısı Fatih Şakir ve dernek üyesi Süleyman Ulusoy ile bir araya geldi.

Görüşmede, Rasimi’ye ‘Sizler bizim için önemlisiniz’ diyen BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, şunları söyledi: “Balkanların yerinde güçlü olması gerekiyor. Orada atalarımızdan kalan tarihi miraslar, tarihi eserler mutlaka korunmalı. Balkanlarda yeni nesiller dinimizi, kültürümüzü bilerek yetişmeli. Kültürel bağlar çok önemli. Bizler ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra böyle sosyal ve kültürel bağların da güçlü olmasına özen gösteriyoruz.”

Manastır’ın Türk tarihi için oldukça önemli bir şehir olduğunun da altını çizen Tunakan,  Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir hayatının oluşmasında büyük etkiye sahip olan Manastır’da Osmanlı dönemine ait birçok önemli tarihi yapı bulunduğunu ve bunlara sahip çıkılması gerektiğini de ifade etti.

Manastır Müftüsü Amit Rasimi de BALKANTÜRKSİAD’a örnek ev sahipliği için teşekkür ederken Bursa’da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirtti. Müftü Amit Rasimi şöyle konuştu: “Manastır, Osmanlı döneminde önemli bir merkezdi. Bu dönemlerde Osmanlı’nın yaptığı çok önemli tarihi eserlerimiz mevcut. Osmanlı’dan kalan 72 camii vardı ama şu an ayakta kalan cami sayısı 11. Bunlardan ise 6’sı faal durumda. Amacımız hepsini hizmete açmak. Sağ olsun bu anlamda Türkiye’deki büyüklerimiz bizlerden desteklerini hiç esirgemiyorlar.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …