Home GÜNCEL Yüksel Yılmaz: “18 belediyenin tamamına talibiz”

Yüksel Yılmaz: “18 belediyenin tamamına talibiz”

- Guncellenme Tarihi: 8 Mart 2018 17:24
12 min read
Yüksel Yılmaz: “18 belediyenin tamamına talibiz” için yorumlar kapalı
0

İyi Parti Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz, İyi Parti’nin teşkilatlanma sürecini anlatırken aynı zamanda gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu.  İyi Parti’nin Türkiye’nin tamamına hitap etmek üzere kurulmuş ve iktidar olmak isteyen bir siyasi parti olduğunun altını çizen Yılmaz, kurmuş oldukları güçlü kadrolar ile bunu başaracaklarına inandıklarını vurguladı.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Karadenizli bir ailenin mensubu olarak Bursa’da dünyaya geldim. 25 yıldır da siyasetin içerisindeyim. Çok genç bir yaşta MHP Nilüfer İlçe Başkanlığına başladım ve 3 dönem bu görevi devam ettirdim. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin olduğu dönemde MHP Bursa İl Başkanlığı görevinde bulundum. Orada başlayan bir değişim süreci neticesinde 25 Ekim günü kurulan İyi Parti’nin Bursa İl Başkanı olarak görevlendirilen ve siyaseten Bursa’ya, ülkemize hizmet etmeye çalışan biriyim.

Yakın zamanda bir kalp krizi geçirdiniz. Sağlık durumunuz nasıl?

Parti çalışmaları münasebetiyle Kemalpaşa ilçemizde bir program vardı. Orada bir konuşma yaptıktan sonra bir kalp krizi geçirdim. Çok şükür şu an sağlığım yerinde. Doktorların ifade ettiğine göre stresli bir dönemin neticesinde oluşan bir krizdi. Dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.

Bursa’daki teşkilatlanma çalışmaları nasıl gidiyor?

Bildiğiniz üzere 25 Ekim günü İyi Parti kuruldu. 16 Kasım’da da bize Bursa İl Başkanlığı gibi çok ulvi bir görev verildi. 16 Kasım’dan sonra süratle Bursa’da teşkilatlanma çalışmalarını yürüttük. 17 ilçemizi kurduk ve bugün itibariyle de 14 ilçemizde de bu kuruluşa müteakiben ilçe kongrelerimizi tamamladık. Büyükorhan, Mudanya ve Orhangazi ilçelerimizde de kongrelerimizi tamamlayarak 11 Mart Pazar günü Bursa İl 1. Olağan Kongresi’ni Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Bu 120 günlük süreç içerisinde çok hızlı hareket ederek hem üyelerimizi partimize kattık, hem yönetim kurulumuzu oluşturduk ve ilçe kongrelerini gerçekleştirdik.

Her kesimden üyeniz mevcut…

Bu manada İyi Parti geçmişe dönük ideolojik saplantıları olmayan bir kitle partisi olma niyetinde kurulmuş, doğudan batıya, kuzeyden güneye 80 milyonluk bir Türkiye’nin tamamına hitap etmek üzere kurulmuş ve iktidar olmak isteyen bir siyasi partidir. Meral Akşener’in bu zamana kadar ki tecrübesi de hem bizim hem milletimizin avantajıdır.

İktidar olmak istediğinizi açıkladınız bu anlamda ittifaklarınız hem Bursa hem genel merkez çapında ne yönde olur?

2019 yılında yapılacak olan seçimlerde parlamenter demokrasinin devamlılık kazanması için İyi Parti’nin iktidarına yürekten inanıyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz yapılacak olan ilk genel seçimlerde çok çalışarak İyi Parti’yi iktidar yapmak. Bu doğrultuda bir ittifak mevzu bahis değil.

Afrin operasyonuna İyi Parti’nin bakış açısı nasıl?

Bu partiler üstü bir durum. Ülkenin dış politikası söz konusu olduğu zaman ülkenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa herkesin tek vücut olmamız gerekiyor. Bu bağlamda da İyi Parti olarak hükümetin yanındayız. Suriye’de bir an önce barışın sağlanması, Suriyelilerin de bir an önce evlerine, ülkelerine dönmesi lazım.

Yerel seçimlerdeki Bursa’da kaç ilçeyi almayı planlıyorsunuz?

Siyaset sahasını çok iyi analiz eden biri olarak söyleyebilirim ki 18 belediyenin biz tamamına talibiz. Kurmuş olduğumuz çok güçlü yönetimlerle buna inanıyoruz.

Politic’s Araştırma Şirketlerinin anket sonucuna göre Ak Parti yüzde 41, CHP yüzde 16, İyi Parti ise yüzde 11 oranında oy almış durumda. Siz bu tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şubat ayında Bursa’da yapılan bir anketten bahsetmek istiyorum. Bu ankette İyi Parti’nin aldığı en düşük oran yüzde 27 idi. Önümüzdeki yerel seçimleri hedef alan, 13 ilçede yapılan bir anketti. Biz 4 aylık bir siyasi partiyiz. Önümüzde çok uzun bir süreç var. Anket sonuçlarının lehimize artacağını düşünüyorum. Ak Parti kurulduktan 9 ay sonra iktidarlığa gelmişti. Biz bu sürenin 2 katına sahibiz. Partiler arasında sıkışmış bir toplumumuz var. Toplumumuz bir yol arayışında. Birlikte yaşama arzumuzun güçlenmesi, parlamenter sistemin güçlenmesi, kuvvetler ayrılığının yeniden tesis edilmesi, 2019’dan sonra Türkiye’nin hukukun üstünlüğü ile yönetilmesi için yeni bir figüre, yeni bir siyasi lider ve partiye ihtiyacı var. Bu 4 aylık süreçte Meral Akşener bu ülkeye bir umut olmuştur.

Bursa’da üye sayınız ne durumda?

Yeni kurulmuş bir parti olarak üye kayıtlarımız da yeni başladı. Şuan ilçe teşkilatlarımızda hem ilçe kongreleri hem de üye kayıtları yapılmaktadır. Türkiye ve Bursa’nın geleceği adına endişe taşıyan, daha huzurlu bir ülkede yaşamak isteyen herkesi İyi Parti’ye bekleriz. Bu daveti de buradan yapmış olalım. Bugün sanıyorum ki 4 bine yakın üyemiz mevcut.

Bursa, Ankara, İstanbul gibi şehirlerde belediye başkanları istifa ettirilerek yerlerine yenileri atandı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz milli iradeye inanıyoruz. Bu bağlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’yi Bursalıların helal oylarıyla seçilmiş bir kişi olarak görüyoruz. Bu belediye başkanlarının görevden alınması gereken bir durum var ise bu durum kanunlarda çok aleni bir şekilde yazmaktadır. Bu sebeple görevden aldıysanız bu başkanları getireceksiniz, yargıya teslim edeceksiniz. Böyle bir durum yok ise milletin seçtiği herhalde bir ismi siz görevden alamazsınız. Aldıysanız eğer yenisini tekrar millete seçtirmek zorundasınız. Demokrasiler bunu gerektirir.

İyi Parti üyelerine ve seçmenlere neler söylemek istersiniz?

Daha güzel bir Bursa’da yaşamak isteyen, bu noktada idealleri olan herkesi İyi Parti’nin il ve ilçe teşkilatların davet ediyorum. Üye olarak, Türkiye’nin geleceğinde ben de varım diyebilirler. Başka bir siyasi partiye üyelikleri varsa dahi bir istifa dilekçesi yazarak bulundukları partiden ayrılabilirler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çevreyi Kirletenlere Zabıta Müdahalesi

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde Belediye Başkanı Şükrü Deviren’…