Home FOTO GALERİ MESLEKİ EĞİTİME ULUSAL NİTELİKTE YATIRIM

MESLEKİ EĞİTİME ULUSAL NİTELİKTE YATIRIM

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2018 14:36
10 min read
MESLEKİ EĞİTİME ULUSAL NİTELİKTE YATIRIM için yorumlar kapalı
0

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi arasında Mesleki Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı.

MUSİAD Bursa Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses ve MUSİAD üyesi 26 firmanın yetkilileriyle birlikte mesleki ve teknik okul müdürlerinin yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan MUSİAD Projeler ve Destekler Komisyonu Başkanı Mehmet DEMİRCİ:            “ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız yaklaşık 6 aylık bir çalışma neticesinde önümüzdeki dönemde yapmayı planladığımız çalışmaları bir protokol ile belirleyeceğiz. Çalıştaylar halinde yapacağımız çalışmalarımızın ilki Makine Teknolojisi alanında olacak. Makine Teknolojisi alanını; Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı, Bilgisayarlı Makine İmalatı Dalı, Endüstriyel Kalıp, Makine Bakım Onarım ve İnsan Kaynakları İstihdamı olmak üzere 5 ana masada oturumlar halinde değerlendireceğiz. İl Milli Eğitim Müdürümüz ve MUSİAD Bursa Başkanımızın önderliğinde, çalışma ekibimizin de katkılarıyla hazırlanan bu çalışmamızın Bursa’mız ve ülkemiz sanayisine faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

MUSİAD Bursa Başkanı Mustafa GÜRSES: “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde yürüttüğümüz ve bugün burada yapacağımız çalışmalarımız umuyorum Bursa’mız için faydalı olur. Bugüne dek eğitim sistemimizle gerçek hayat arasında iyi bir bağ kuramamışız, güncelleme, yenileme konusunda bazı sıkıntılarımız var. Öğretmenlerimiz gerçekten büyük fedakârlıklarla çalışıyorlar ancak sistemden dolayı aşamadığımız bazı sıkıntılar oluyor. Umarım burada yapacağımız çalıştay,  okuduğumuz dönem ile günümüz şartları arasındaki kopukluğu ortadan kaldırır, sanayinin ihtiyacı olan çocukların yetişmesi noktasında okullarımızda bazı değişiklikler yapabilmemizi sağlar. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda gayretli. Bizler de iş adamları olarak bu konuda destek olmak için buradayız. Gelişen dünya artık Endüstri 4.0’a göre strateji belirlemekte.  Bizim de geçen sene 4. 0 üzerine yaptığımız

çalışmalarda insan gücüne ihtiyaç olmadan üretim yapma yerine akıllı üretim yapmanın daha önemli olduğu sonucuna ulaştık. MÜSİAD olarak küçük işletmelerden büyük işletmelere kadar her müessese de dijital dönüşümü gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz, buna ihtiyacımız var. Bilgi toplamayı, analiz etmeyi ve ona uygun yol haritası çizebilmeyi gerçekleştirebilmemiz gerekiyor. Okullarımızda da aynı şekilde gayretlerimiz var. Katılan herkese teşekkür ediyor, çalışmalarımız hayırlara vesile olmasını diliyorum. “dedi.

MUSİAD yetkililerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise “ Kadim medeniyetimizin tekrar şahlanması ve ayağa kalkması için Cumhurbaşkanımızın 2023 ve 2071 vizyonları bizler için ciddi bir önem arz etmekte.  Hedefimiz dünyada ekonomik anlamda en önde olan ülkeler içerisinde yer alabilmek. Bunun sağlanmasında iki önemli alan var diye düşünüyorum. Bunların ikisi de bugün buradalar:  eğitim ve sanayi. Eğitimle sanayinin sağlam bir kaynakla birbirine bağlanması Türkiye’nin hedefleri noktasında ciddi bir atılım olacaktır.  Ancak eğitimde yaşanan olumsuz süreçlerden dolayı mesleki ve teknik eğitimle ilgili düzelmesi gereken bazı konular var. Bu konuda en çok gayret ettiğimiz hususlardan biri nicelik biri nitelik. Bursa olarak mesleki ve teknik eğitimde Türkiye ortalamasının 5 puan ilerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Türkiye’de mesleki ve teknik okullarının ortaöğretim kurumlarındaki okullara oranı %43 iken İlimizde bu rakam %48. Her gün 95 meslek lisemizde 5090 öğretmen arkadaşımız yaklaşık 65 bin öğrencimizle buluşuyor. Sarf edilen bunca emeğin karşılığı Türkiye’nin geleceğine olumlu yönde katkıda bulanabilme niyeti. Burada yapılacak çalışmaların şehrimiz ve ülkemiz adına ışık tutacağına inanıyorum. Çıkacak neticelerin de uygulama aşamasında ülke geleceğine faydalı olacağı kanaati ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İmzalanan protokol sonrasında Makine Teknolojisi alanında 5 ana masada oturumlar halinde çalıştay yapılacak.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mesleki eğitimin niteliğini artırmak ve sektörle uyumunu sağlamak üzere 2016 yılında hayata geçirilen “Mesleki Eğitimde Bursa Modeli” çalışmalarının devamı niteliğinde planlanan çalıştaylarla, ilimizdeki mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında eğitim

verilen 23 alanla ilgili 2 yıllık bir süreç içinde her ay farklı alanda ayrı ayrı çalışmalar yapılması planlanıyor.

Mevcut alanların durumu ve sektörün beklentileri arasındaki farklılıklar ile öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdamı, mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında sektör beklentilerine uygun nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerinin tespitini yapmak üzere düzenlenecek çalıştaylarla ortaya çıkan sonuçlar raporlanarak mesleki ve teknik eğitim paydaşlarına iletilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…