Home FOTO GALERİ Başkanın makamını işgal ettiler 8 Mart’ta izin hakkını aldılar

Başkanın makamını işgal ettiler 8 Mart’ta izin hakkını aldılar

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2018 14:19
7 min read
Başkanın makamını işgal ettiler 8 Mart’ta izin hakkını aldılar için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde idari izinli sayılmaları için Başkan Mustafa Bozbey’in makamına giderek taleplerini iletti. Ellerinde pankartlar ve sloganlarla gelen kadınları karşılayan Bozbey, “Böyle mücadele eden kadınlara elbette hakları verilir” diyerek 8 Mart’ta bütün kadın çalışanların idari izinli sayılacağını açıkladı.

 

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan kadınlar 8 Mart’ta izinli sayılmaları için eylem yaptı. Bütün kadın çalışanları temsilen oluşturulan ve aralarında birim müdürlerinin de bulunduğu grup, ellerinde pankartlarla, slogan atarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in makamına yürüdü. “İzin hakkımızı söke söke alırız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atan grup Başkan Bozbey’in makamına girerek burada da seslerini duyurdu.

Bütün kadın çalışanları temsilen geldiklerini söyleyen Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Başkan Bozbey’e  8 Mart’ta idari izin hakkını kullanmak istediklerini söyledi. Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılabilmek için idari izinli sayılmalarını isteyen kadınların talebini dinleyen Başkan Bozbey de, böyle mücadele edenlere haklarının elbet de verileceğini söyledi. Başkan Bozbey’in bu sözlerini kadınlar alkışlarla karşıladı.

BOZBEY: HAK TALEP EDİLİRSE KARŞILIĞINI BULUR

Herkesin, kadın ya da erkek, haklarını korumasını ve mücadeleyi yürütmesini istediklerini belirten Bozbey, “Siz de bu mücadeleyi yürüttünüz ve talebinizi ortaya koydunuz. Biz de kurum ve üst yönetim olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde izin veriyoruz.

Kadınları, o gün, kadınların mücadelesinin ele alındığı etkinliklerde görmek istiyoruz. Bu mücadeleyi bütün kadınların sürdürmelerini istiyoruz” dedi.

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Bozbey, “Hak talep edilirse karşılığını bulur, derler. Karşılığını bulan bir talepte bulunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kadının her yerde olduğunu söyleyen Bozbey, kadın, sosyal kültürel alanlarda olmalı, yönetici olmalı, tarım ve sanayi alanlarında olmalı, eşit yurttaşlık ilkesi içerisinde yer almalı. Kadın değişirse kent değişir, kadın değişirse ülke değişir, kadın değişirse dünya değişir. Birlikte mutlu olmak en önemlisi ve biz de birlikte mutluyuz. Kadınların değiştirecek sözü ve gücü vardır” diye konuştu.

NİLÜFER’DE 8 MART ETKİNLİKLERİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi  birlikte çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Etkinlikler 8 Mart günü saat 16.15’te Halk Evi önünde oluşturulacak araç konvoyu ile başlayacak. Kadınlar araçlarla konvoy oluşturarak, sokaklarda,  kadın mücadelesine dikkat çekecek. Konvoyun bitiş noktası Nâzım Hikmet Kültürevi olacak. Burada da Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin basın açıklaması yapılacak. Açıklamanın ardından saat 17.30’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde “Kadın, Sağlık ve Muhafazakârlık Kongresi Sonuç Bildirgesi Sunumu” gerçekleştirilecek.

Dünya Kadınlar Günü’nde Nilüfer’de bir de özel bir sergi sanatseverlerle bulaşacak. Altı kadın sanatçının “Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar-Saygı” başlıklı sergisi, saat 19.00’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açılacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…