Home GÜNCEL “2019’da Mudanya’yı Ak Parti belediyeciliği ile buluşturacağız”

“2019’da Mudanya’yı Ak Parti belediyeciliği ile buluşturacağız”

- Guncellenme Tarihi: 6 Mart 2018 15:38
8 min read
“2019’da Mudanya’yı Ak Parti belediyeciliği ile buluşturacağız” için yorumlar kapalı
0

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Murat Ünal, Mudanya’da 4 yıldır Hayri Türkyılmaz yönetimindeki belediyenin tabela ve reklam belediyeciliğinden ileri gidemediğini belirterek, yüzyılın projesi olarak ortaya konulan Yıldıztepe Projesi’nin yüzyılın yalanına döndüğünü savundu.

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Dr. Ahmet Murat Ünal, partisinin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında Mudanya Belediyesi’ni adeta yaylım ateşe tuttu. Hayri Türkyılmaz’ın 4 yıllık görev süresini tamamladığını ve geri bakıldığında elle tutulur, gözle görülür bir hizmetinin olmadığını dile getiren Ünal, bu sürenin sadece tabela belediyeciğini ve reklamla geçtiğini savundu.

“BİZİM YAPTIĞIMIZ PROJELERİ AÇTI”

Mudanya Belediyesi’nin Hayri Türkyılmaz yönetiminde son 4 yılda sınıfta kaldığını anlatan Ünal, bu süre içinde belediye meclislerinde AK Partili üyelere yönelik haramiler hırsızlar dediğini ve bunları misliyle kendisine iade ettiğini kaydetti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın eski yönetimlerin yaptığı eserlerin üzerine oturarak, onların yaptığı eserleri genel başkanına defaten açan bir başkan olduğunu anlatan Ünal, “Mudanya Belediyesi bu dönem 3 ödül aldı. Bunların ikisi bizin dönemimizde hazırlanan projeler. İlki Taş Mektep. Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan döneminde projelendirilen bir eser. Bir milyon lira ödenek çıkmıştı süreli. Uyardık bir an önce ihaleye çıkın para geri gitmesin. Hızlı bir şekilde ihale edildi. Hızlı hareket edilirse bu projeye 4 milyon 500 bin lira daha ödenek gelebilir. İkincisi ise 12 Eylül Caddesi cephe sağlıklaştırma projesidir” dedi.

“MUDANYA BÖYLE YÖNETİLEMEZ”

Mudanya Belediye Başkanı Hyari Türkyılmaz’ın göreve geldiği andan itibaren toplumun tüm kesimleri ve STK’larla kavgaya tutuştuğunu ve belediyenin artık bu şekilde yönetilmesinin imkanının kalmadığını anlatan Ünal, Türkyılmaz’ın Büyükşehir’le de sürekli kavga ettiğini, şehrin bakımsız bırakıldığını vurguladı.

“YÜZYILLIK YALAN”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın 100 yılın projesi diye kamuoyuna maketler ve görsellerle 1,5 yıl önce paylaştığı projenin yüzyılın yalanına dönüştüğünü anlatan Ünal, başkanın gerçekleri söylemediğini bu bölgeyle ilgili gereken izinlerin dahi alınmadığını kaydetti. Yıldıztepe’de 1.5 yıldır sadece hafriyatın bir yandan bir yana taşındığını dile getiren Ünal, son bir yılda bu projenin yapılmasının mümkün olmadığını, projenin diğerleri gibi tabelada kalacak bir maketten ibaret olduğunu kaydetti. Türkyılmaz’ın geçen ay iki başkan yardımcısına istifa ettirdiğini ve bunların yerine meclis üyelerinden başkan yardımcılığı yapmayı kabul eden bir üye bulamadığını anlatan Ünal, Mudanya’da zeytinliklerin müteahhitler eliyle yok edildiğini ancak bunu görmeyen Türkyılmaz’ın 110 bin zeytin ağacını sulayacak gölet yatırımını 6 aydır engellediğini kaydetti. Devlet kurumlarına karşı da Türkyılmaz’ın olumsuz tavır sergilediğini ve geçen dönem yapılan öğretmenevini tahliye etmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini anlatan Ünal, bir kamu kurumunun bin lira tutarındaki kirasını ödemekten imtina eden Türkyılmaz’ın avukatlarına yüz birlerce lira para ödediğinin altını çizdi.

GÖREV VERİLİRSE…

Mudanya’da kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını ve günü geldiğinde bunların hesabının sorulacağını dile getiren Ünal, Mudanya Belediye Başkanlığı adaylığının sorulması üzerine de “AK Parti’de görev istenmez verilir” ilkesini hatırlattı. Genel Merkezin kendisine görev vermesi durumunda Mudanya için yapacaklarının olduğunu, hayallerinin olduğunu anlatan Ünal, 2019’de Mudanya’yı AK Parti belediyeciliği ile buluşturacaklarını da sözlerine ekledi.  Ünal, basın toplantısının ardından basın mensuplarıyla Güzelyalı ve Yıldıztepe’ye giderek eleştirdiği yanlışları yerinde de gösterdi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …