Home GÜNCEL Yeşil Hünkar Köşkünde Faruk Çelik Gazetecilerle buluştu

Yeşil Hünkar Köşkünde Faruk Çelik Gazetecilerle buluştu

- Guncellenme Tarihi: 5 Mart 2018 19:24
14 min read
Yeşil Hünkar Köşkünde Faruk Çelik Gazetecilerle buluştu için yorumlar kapalı
0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, son 6,5 yıldır Bursa’da olmamasına rağmen iftiralara maruz kaldığını belirterek, bundan sonra bu duruma sessiz kalmayacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı ile ilgili soruları da yanıtlayan Çelik, böyle bir talebi olmadığını ancak Genel Merkez görev vermesi halinde elini taşın altına koymaktan da geri durmayacağını kaydetti.

Gıda, Tarım Hayvancılık eski Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Yeşil’de bir restoranda Bursa yerel basını ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi. Çelik, kendisinin Bursa’da olmadığı 6,5 yıllık dönemde iftiralara ve karalamalara maruz kaldığını ancak bunlarla ilgili bugüne kadar konuşmadığını belirterek, “Babayiğit olan karşıma çıksın konuşsun” dedi.

UCUZ VE BASİT SİYASETÇİ İŞİ

Bursa’da bir süredir sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda programlara katıldığını anlatan Çelik, “Bursa’da ne olsa Faruk Çelik tartışılıyor. 6.5 yıldır ben yokum neden tartışılıyor? Ucuz ve basit siyasetçiler yapıyor bunları. Ya da yaptırıyor. Babayiğit olan karşıma çıksın. Kimi zengin etmişim? Hangi rant işini yapmışın? Buyurun anlatın. Ben Bursa sokaklarındayım. Babayiğit olan karşıma çıksın” diye konuştu.

“KİME MENFAAT SAĞLAMIŞIM?”

Kimsenin işiyle aşıyla uğraşmadığını, insanların sorunlarının dertlerinin çözüme ulaşması için çalıştığını ve siyaseti de bunun için yaptığını dile getiren Çelik, buna rağmen iftira ve karalamalara maruz kaldığını belirterek, “Bu karalama yapanların derdi ne?” diye sordu. 33 yıldır siyaset yaptığını dile getiren Çelik, “Menfaat sağladığım kim var? Recep Altepe gitti, varsa söylesin Faruk Çelik şu ihaleye aracılık etti diye. Rahmetli Hikmet Şahin’in yanında çalışanlar bir tanesi çıksın. Bir tane milletvekili çıksın. Hadi buyurun. Yok.  Ya kardeşim hak sahibine hakkını teslim edin de beğenmezsen beğenme yine. Buna saygı duyarım ben” dedi.

“HİÇBİR ŞEY BULAMAZSINIZ”

Siyaseten kendisinde bir şey bulamayanların, abisi Osman Çelik’le uğraşmaya kalktığını savunan Çelik, “Bir ağabeyim var, yap sat işi yapıyor. Yorulmadınız mı, ne uğraştınız adamla. Ben anlamıyorum ne istiyorsunuz adamdan. Varsa kanun dışı bir oda ilavesi, varsa Faruk Çelik’in ağabeyi olmasından başka (ki zararı varda),  onu bulun hep beraber onu bir fakir fukaraya teslim edelim. Yok. Ama bende bir şey bulamayan bir başkasına onda bulamayan başkasına yöneliyor. Uğraşmayın bir şey bulamazsınız” ifadelerini kullandı. Bugüne kadar tüm iftira ve karalamalara sustuğunu ancak bundan sonra iftira atan ve karalama yapanlarla uğraşacağının altını çizen Çelik, “Birisi Yenişehir’de çiftliğim olduğunu söylüyorlarsa adam gibi çıkıp söyleyecek, söylemezse ben bu alçaklıkla uğraşacağım kardeşim. Benim bir yerde rantım, ihale,  imarla ilgili bir şeyim varsa çıkıp yerini adresini verecek. Vermezse ben onunla sonuna kadar uğraşacağım. Böyle bir şey yok” dedi.

“KİMSE RAKİP GÖRÜP ABUK SABUK İŞLER YAPMASIN”

Kimsenin kendisini rakip görüp de abuk sabuk işlere girmemesi gerektiğini vurgulayan Çelik, “Ben mevcut yönetime gittim. Bakın dedim çok yanlışlar yapıldı burada. Çok gereksiz siyasi mülavalalar yapıldı. Kendimizi yok farz ettik burada. Ama ben sizden böyle bir şey beklemiyorum. Kendi işinize bakın. Ben partimin milletvekiliyim. Bu partinin büyük payeler verdiği, bakanlık gibi büyük görevler verdiği biriyim. Ama rakip görüp de abuk sabuk işlerin içine girseniz hiç önemli değil kim olursa olsun. Tam cepheden Hodri meydan.  Millet bizden ne bekliyor. Herkes Bursa’nın sorunlarına endekslenmeli. Bunu da derken siyasi hesaplarım yok. Bunu derken de, Bursa’ya katacağım çok şey var. Bursa’da hizmete talip olacak insanlara, kime nasip olacaksa yapacağımız çok şey var. Herkes birikimini Bursa’nın geleceğine katmak zorundadır. Yeter ki bu ucuz yaklaşımlardan uzak duralım” dedi.

“FARUK ÇELİK DEMEK RANT KAPISI KAPANDI DEMEK”

“Faruk Çelik demek rant kapısı kapandı demek” diyen Çelik, 2011-2015 arasında kendisiyle ilgili eleştirilere sert tepki gösterdi ve bu karalamaların rant kapılarının kapanması nedeniyle yapıldığını savundu. Çelik, bu tür iftira ve karalama yapanların teşhir olma zamanının geldiğini de dile getirerek, bundan sonra teşhir edeceğini de vurguladı. Bu çevrelerin artık rahat edemeyeceğini, cevaplarını anında alacaklarını belirten Çelik, “Birbirimizin yüzüne bakacağız. Her gün burada olacağız. Ona göre hareket etmek lazım” ifadelerini kullandı.

BURSA’DAN GİTMEM GEREKTİ

Çelik, bir soru üzerine Bursa’dan Urfa’ya gidişinin uzun bir hikâye olduğunu belirterek, “Beni vuran vatandaş ne oldu. Tutuklanmadı bile. Yerinde keşif yapıldı mı yapılmadı. Hakim keşif yapsa, öldürme kastıyla olduğu görülecek. Yaptı mı yapmadı. Bu adam kim? Ömrümde tanımadığım bir vatandaş. Hâkim büyük ihtimal FETÖ’den gitmiştir.   Buradan gitmem gerekirdi tabi. Tepeden tırnağa benim gittiğim dönemdeki bürokratlar nerede? Mümkün müydü, Faruk Çelik buradayken bunlar olabilir miydi? Ben Urfa’dan döndüğümün birinci günü ağabeyimi neden tutukladılar? Nerede sırıtan o savcı? Zaman Gazetesi kabinenin açıklanmasına bir hafta kala manşet atıyor ‘Faruk Çelik’in abisine zimmetten tutuklama’ diye. Maksat kabineye Faruk Çelik girmesin” ifadelerini kullandı.

“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYARIM”

Bursa’nın yeni döneme hazır olması için şimdiden bir plan ve programa ihtiyaç olduğunu dile getiren Çelik, “Yükü taşıyacak birileri olsun. Takım olarak hazır olan ve bu yükün altına girebilecek bir ekip varsa desteklememiz lazım. Yol haritası hazırlanmalı. Bunun başka yolu yok. Hepsi projeyle ilgili. Projeler zamanlanmalı. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanı olalım diye bir çabamız yok. Zaten bu işlere genel merkez karar verir. Genel Merkez bize görev verirse taşın altına elimizi koymaktan çekinmeyiz ama bunun için bir gayret içinde de olmayız. Ben istiyorum ki Bursa yeni döneme hazırlıklı olsun. Mart ayındayız. Bir yıl sonra seçim olacak. Zaman geçer, Bursa çırak çıkar. Bursa’nın sözünü taahhüdünü gerçekleştirecek kadrolara ihtiyacı var. ” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Çelik, borç yönetimi noktasında AK Parti’nin 2002’doen itibaren uyguladığı politikaya atıfta bulundu ve bu durumu açacak bir anahtarın mutlaka olacağını, Bursa’nın rantı yüksek bir kent olduğunu, sadece sorunların planlanıp takvimleştirilmesi gerektiğini vurguladı.  Çelik, Bursa’da sivil toplum kuruluşlarıyla ve vatandaşlarla ilgili buluşmalar noktasında İl Başkanlığı ile bir sorunun olamayacağını vurgularken, Bursa’ya döndükten sonra 2-3 aydın STK ve vatandaşların talepleri üzerine programlara katıldığını, Bursa’da ilk olarak İl Başkanlığını ziyaret ettiğini vurgulayarak, “Bu durumdan kimse rahatsız olmaz. Olan varsa tedavi lazım. Biz AK Parti için çalışıyoruz” ifadeleri kullandı.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …