Home FOTO GALERİ “ZEYTİN DALI” KONFERASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

“ZEYTİN DALI” KONFERASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

- Guncellenme Tarihi: 20 Şubat 2018 13:17
4 min read
“ZEYTİN DALI” KONFERASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ve Gazeteci-Yazar Erkan Tan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Ulusal Güvenlik ve Zeytindalı Operasyonu” konulu konferans, Gemlik’te büyük ilgi gördü.

Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta ilk konuşmayı Araştırmacı-Gazeteci Erkan Tan yaptı. ABD’nin tam teşekkürlü bir Türkiye düşmanı olduğuna vurgu yapan Tan “ Karşımızda Kürtler yok. Kürtler İslam ümmetinin şerefli temsilcileridir. Kürtler kardeşimizdir. Karşımızda, Haçlı Hristiyanların ve Siyonist Yahudilerin terör örgütleri var” diye konuştu. Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar da, Türkiye’nin PYD/PKK terör örgütünün Akdeniz’e uzanmasını engellemek için Suriye’nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtına başladığını söyledi. Bazı ülkelerin bölgedeki terör örgütlerini çıkarları doğrultusunda kullandığını, Türkiye’nin ise Afrin’e, bölge halkını terör belasından kurtarmak ve sınırlarında terör koridoru oluşmasını engellemek için girdiğini söyleyen Mete Yarar, “PYD/PKK terör örgütlerinin Suriye’nin kuzeyinde kurmaya çalıştığı terör koridoru, Fırat Kalkanı Operasyonu ile kırıldı. Afrin, PYD-YPG terör örgütünün oluşturmaya çalıştığı terör koridorunun batı ucunda bulunuyor. Terör örgütünün Akdeniz bölgesini kontrol altına alma girişimi, o bölgenin güvenliğini ciddi anlamda tehdit altına alacak. Türkiye’de PYD/PKK terör örgütünün Akdeniz’e uzanmasını engellemek İçin Afrin’de. Bu sebeple de Afrin stratejik olarak büyük öneme sahip” dedi.

Gemliklilerin büyük ilgi gösterdiği konferans sonunda, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, katılım ve konuşmalarından dolayı Mete Yarar ve Erkan Tan’a, zeytin fidanı ve zeytin ürünlerden oluşan hediye sepet takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…