Home FOTO GALERİ YILDIRIM’DA 4 YILDA 713 BİN TON KATI ATIK TOPLANDI

YILDIRIM’DA 4 YILDA 713 BİN TON KATI ATIK TOPLANDI

- Guncellenme Tarihi: 20 Şubat 2018 13:26
10 min read
YILDIRIM’DA 4 YILDA 713 BİN TON KATI ATIK TOPLANDI için yorumlar kapalı
0

İLÇENİN DAHA SAĞLIKLI VE YAŞANILABİLİR BİR ŞEHİR OLMASI İÇİN HAFTANIN HER GÜNÜ, GECE VE GÜNDÜZ KESİNTİSİZ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİREN YILDIRIM BELEDİYESİ, 103 ARAÇLIK FİLOSU VE 670 KİŞİLİK PERSONELİYLE TEMİZLENMEDİK SOKAK BIRAKMIYOR.

-GERİDE KALAN 4 YILDA 2 BİN 930 GALVANİZ VE PLASTİK ÇÖP KONTEYNERİNİ İLÇEYE KAZANDIRILIRKEN, 88 BİN TON MOLOZ VE KABA ATIK TOPLANDI.

-YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, “İLÇEMİZİN 69 MAHALLESİNDE PAZAR DAHİL OLMAK ÜZERE HER GÜN HER SAAT TEMİZLİK ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.”

-BAŞKAN EDEBALİ: “AMACIMIZ HEMŞEHRİLERİMİZE DAHA TEMİZ VE DAHA SAĞLIKLI YAŞAM KOŞULLARI SUNMAK.”

BURSA- Yıldırım Belediyesi, geride kalan 4 yılda Temizlik İşleri Müdürlüğü’ nün yaptığı titiz çalışmalarla 713 bin 344 ton evsel katı atık toplayarak ilçede kirliliğe izin vermedi.

‘Daha temiz bir Yıldırım’ sloganıyla çalışan Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 670 kişilik temizlik ordusu ve 103 araçlık filosuyla ilçenin daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir şehir olması için 69 mahallede haftanın her günü, gece ve gündüz kesintisiz temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. 69 mahalleyi 2 bölgeye ve 4 kısma ayıran Yıldırım Belediyesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde 40 kişilik bir ekip tarafından detaylı olarak temizleniyor. Programda bulunan mahallelerin cadde, sokak ve boş arsaları en ince detayına kadar temizlenirken, ilgili bölgeye giren temizlik ekipleri 1 adet araç üstü süpürge makinesi, 1 adet açık kasa araç ile bölgede atıkları da topluyor. Haftanın her günü mahalle içindeki caddeleri ve cadde büyüklüğündeki sokakları rutin olarak temizlenen Yıldırım’da yeni başlatılan bu proje ile Yıldırım’da temizlenmeyen alan kalmaması hedefleniyor. Sistem geliştirme ve uygulama alanıyla yenilikçi çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, Araç Takip Sistemi sayesinde 69 adet çöp kamyonu, 1 adet çöp konteyneri yıkama aracı, 7 adet yol süpürme aracı, 15 adet açık kasa kamyon, 4 adet arazöz, 1 adet pick-up, 3 adet kanal kazıcı yükleyici ve 3 adet açık kasa böcek olmak üzere toplamda 103 adet araçlık filosuyla temizlik çalışmalarının aksatılmadan yürütülmesini sağlıyor.

YENİLİKÇİ UYGULAMALAR

Öte yandan ilçede tüm konteynerlerin tek tip hale getirilmesi için geride kalan 4 yılda 500 adet bin 100 litrelik galvaniz, bin adet 400 litrelik galvaniz, 670 adet 240 litrelik plastik ve 510 adet 120 litrelik plastik olmak üzere 2 bin 930 yeni çöp kutusu şehrin cadde ve sokaklarına yerleştirildi. Bu çalışmalar kapsamında Yıldırım’daki ana arterler başta olmak üzere 69 mahalledeki cadde ve sokaklar direk tipi çöp kutularıyla baştan aşağı donatılıyor. Çevre temizliğinin süreklilik kazanması amacıyla montajı yapılan çöp kutuları, çürümeye, donmaya, yanmaya ve kimyasallara dayanıklı özellikleri ile ilçede gözle görülür bir farklılık oluşturuyor. Paslanmaya ve güçlü baskılara dayanıklı yapıya sahip direk tipi çöp kutuları, aynı zamanda tüm parçaları geri dönüşüme uygun yapısıyla da çevre dostu olarak da göze çarpıyor. Moloz ve kaba atık toplama çalışmaları da gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, geride kalan dönemde 88 bin 492 ton atığı kaldırarak çevre kirliliği ve kötü görüntünün de önüne geçti.

‘TEMİZLENMEDİK SOKAK KALMIYOR’

Geride kalan hizmet döneminde temizlikte öncü uygulamalara imza attıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve başladığımızda Yıldırım’da her gün evsel atık toplama çalışması yapılmıyordu. Yaptığımız değerlendirmeler doğrultusunda hemşehrilerimize daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir şehir oluşturmak adına Yıldırım’ı haftanın her günü kesintisiz olarak köşe bucak temizlenmesi kararını aldık. Bu kapsamda ilçemizin 69 mahallesinde pazar dahil olmak üzere her gün her saat temizlik çalışması gerçekleştiriyoruz. Yıldırım’da girilmedik sokak bırakmayan ekiplerimiz, günün erken saatlerinden gece yarısına kadar süren rutin temizliklerinin yanı sıra, parkların temizliğini de gerçekleştiriyor. Pazar yerleri ise çöpler alınıp süpürüldükten sonra özel deterjanlı suyla yıkanıyor” dedi.

TİTİZ ÇALIŞMALAR

Sağlığı yakından ilgilendiren çöp konteyneri temizliği ve bakımı konusunda da hassas davrandıklarının altını çizen Başkan Edebali, “İhtiyaca yönelik yapılan çalışmalarda şehrimizin muhtelif yerlerine 120 litre kapasiteli plastik, 240 litre kapasiteli plastik ve 400 litre kapasiteli galvaniz çöp konteyneri ile bin 100 litrelik çöp konteynerleri yerleştiriliyor. Araç filosuna eklenen çöp konteyneri yıkama aracıyla, Yıldırım sınırları içerisinde bulunan bütün çöp konteynerleri ortalama 15 günde bir hijyenik suyla dezenfekte ediliyor. Bakım ve onarım çalışmalarıyla da galvaniz çöp konteynerini yenileyen ekiplerimiz, çürümeye, donmaya, yanmaya, güçlü baskılara, paslanmaya ve kimyasallara dayanıklı özelliklere sahip direk tipi çöp kutusunu da Yıldırım’a kazandırıyor. Şehrimiz hepimizin ortak yaşam alanı. Amacımız vatandaşlarımıza daha temiz ve daha sağlıklı yaşam koşulları sunmak” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…