Home FOTO GALERİ “Küresel Hegemonya Savaşlarında Din-Para-Siyaset”

“Küresel Hegemonya Savaşlarında Din-Para-Siyaset”

- Guncellenme Tarihi: 16 Şubat 2018 13:18
8 min read
“Küresel Hegemonya Savaşlarında Din-Para-Siyaset” için yorumlar kapalı
0

Kurtoğlu: “Batı, Müslüman Türk ile Hesaplaşmak İstiyor”

 

Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği “Küresel Hegemonya Savaşlarında Din-Para-Siyaset” konulu konferansa konuşmacı olarak Dr. Ramazan Kurtoğlu katıldı.

 

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, dünya düzeninde din, para ve siyaset ilişkisinden detaylı bilgiler verdi.

 

Dündar: “İnşallah Bataklığı Kurutacağız”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ülke olarak toprak bütünlüğümüz için mücadele içinde olduğumuzu söyledi. Tarihte olduğu gibi bu milletin yeninden ayağa kalktığını belirten Dündar, “Afrin’deki mücadelemizde Allah ordumuzun yardımcısı olsun. Bu harekatımıza emperyalistler gibi içimizdeki bazı kesimler de ‘Türkiye’nin orada ne işi var’ diyorlar. Fakat, 10 bin km ileriden ABD niye buraya geldi? Senin burada ne işin var? diye sormuyorlar. Türkiye, kendi egemenlik haklarını kullanmak, toprak bütünlüğünü, bayrağını korumak ve oradaki bataklığı kurutmak üzere bir harekat başlattı. Toprak elde etmek için değil. Görüyoruz ki oradaki yapılanma, sıradan terör örgütlerinin yapabileceği bir yapılanma değil. Kuleler, tüneller yapılmış ve yapılmaya devam ediyor. Bunlar bir amaç doğrultusunda, strateji çerçevesinde yapılıyor. Hedef, Türkiye. Çok şükür müdahalemizi yapıyoruz. İnşallah, bu bataklığı

kurutacağız. Bu iş kolay değil, çünkü düşmanın kim olduğu net değil” dedi.

 

Türkiye’nin artık 100 yıl önceki Türkiye olmadığını kaydeden Dündar, “Kurtuluş Savaşı’nı yokluklar içinde kazandık. Şimdi çok şükür bu millet, bir şeyler üretti. Kendi silahımızla, tankımızla topumuzla, SİHA ve İHA’larımızla mücadele ediyoruz. Bunları üretmeseydik 30 yıldır terörle mücadelede olduğu gibi uçakların nereyi bombaladığı belli olmayacaktı. Tarihte olduğu gibi bu millet, yeniden ayağa kalktı. Bu yürüyüş bundan sonra sürecek. Allah, ordumuza Mehmetçiğimiz’e güç versin, onları muzaffer etsin” diye konuştu.

 

Kurtoğlu: “Batı, Müslüman Türk ile Hesaplaşmak İstiyor”

Daha sonra söz alan Dr. Ramazan Kurtoğlu, “Küresel Hegemonya Savaşlarında Din-Para-Siyaset” konusunda görüşlerini ve tecrübelerini paylaştı. İçinde bulunduğumuz dönemde meselenin bir siyasi parti meselesi olmadığını ifade eden Kurtoğlu, “Bu mesele, Müslüman Türk Milleti’nin bekası meselesidir. Dünyada, sosyal, siyasi ve ekonomik olaylar akşamdan sabaha olmaz. Batı, Müslüman Türk ile hesaplaşmak istiyor. Batı, 1071’deki Malazgirt zaferini unutmadı. 1453’te 21 yaşındaki Müslüman Türk evladının Doğu Roma’ya son vermesini unutmadı. Biz unutuyoruz. Tarihinizi ve dilinizi unutursanız, Allah korusun vatan elden gider” dedi.

 

“Kızılelma, Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Güvenliğidir”

Dış güçlerin savaş meydanlarında yenemediği Türk Milleti’ni para oyunlarıyla yenmeye çalıştığını anlatan Kurtoğlu, “1838 Baltalimanı’ndan itibaren başlayan para bulma meselesi mahvetti bizi. Koca Osmanlı İmparatorluğu’nu cephede yenemediler. Parayı işin içine soktular. Para oyunlarıyla 1854 yılında başladığımız ilk dış borç macerasının son taksitini 1954 yılında ödedik. Fakat, akıllanmadık ve 1946’da yine borç istedik. O rakam giderek

büyüdü bugünlere kadar geldi. Bugün PKK, DEAŞ, PYD gibi terör örgütleri aynı terzinin farklı ürünleridir. Bugün Kızılelma, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli güvenliğidir. Bu yüzden Afrin’de, Menbiç’te ve Fırat’ın doğusunda bu işi bitirmek zorundayız” diye konuştu.

 

“Para Giderse Hürriyet Gider”

Binlerce yıldır en büyük yatırım aracı olan altının Türkiye’nin milli güvenlik meselesi olduğuna dikkat çeken Ramazan Kurtoğlu, “Elimizdeki altını korumalıyız. Yeni ortaya çıkardıkları Bitcoin’in amacı nakit parayı ortadan kaldırmak. 2023’te İsveç tamamen kaldırıyor. Böylece, insanlığı yüzde 80 esir hale getirmeyi hedefliyorlar. Selçuklu, Osmanlı ve cumhuriyetten itibaren devlet reisimiz değiştiğinde sikke basıp, hutbe okutan bir milletin çocuklarıyız. Para giderse bağımsızlık ve hürriyet gider” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…