Home FOTO GALERİ MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULUNUN TEMELİ ATILDI

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULUNUN TEMELİ ATILDI

- Guncellenme Tarihi: 13 Şubat 2018 13:54
6 min read
MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULUNUN TEMELİ ATILDI için yorumlar kapalı
0

Bursa Valiliği ve Gemlik Belediyesi işbirliği ile Eylül ayında tamamlanması planlanan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, Muhtarlar, Stk temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İstiklal marşının okunmasının ardından programda ilk sözü alan Hamidiye Mahalle Muhtarı Necmi İnce, “ Gemlik dönüşüyor mu, yoksa taşınıyor mu sorusuna en güzel cevabı bu temel atma töreni vermektedir” dedi. “Gemlik yerinde dönüşüyor “diye sözlerini sürdüren İnce, inşaatın kazasız belasız bitirilmesi temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Sonrasında söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 2018 yılı içerisinde ki her Cuma günü ya bir temel atma ya bir açılış yapacağı sözünü yineledi. 2018 yılı Gemlik için çok dolu dolu geçeceğini dile getiren Başkan Refik Yılmaz, 2017 yılında yapılan projelerin yanı sıra ihaleleri tamamlanan projelerinde yine bu yıl için de bir bir hayata geçirileceğini müjdeledi. 16 yıl öncesinde Gemlik’te sınıf mevcudunun 55 olduğunu anımsatan Başkan Yılmaz, bugün itibari ile bu sayının 25’e düşmesinin eğitime ne kadar destek verdiklerinin göstergesi olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinde büyük liman ve sanayi kuruluşlarına ziyarete giderek her birinden okul talep ettiklerini anlatan Başkan Refik Yılmaz, “ Sağ olsunlar şimdiye kadar 4 okulumuzu bitirerek hizmete kazandırdık. Yine hayırsever işadamlarımız ve sanayi kuruluşlarımız ile protokolünü imzaladığımız okullarımızın umuyorum ki yıl içerisinde temellerini atacağız” dedi.  Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun Gemlik’e ve Eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Başkan Refik Yılmaz, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Hükümet olarak 2023 hedefleri doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti devletini dünyanın 10. Büyük ekonomisi yapmak için eğitimin önemine vurgu yapan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da, “ Eğitim her işin başı. Eğer gerçekten 2023 hedefine ulaşmak istiyorsak, temelinde eğitime önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu. Modern dünyanın eğitimini alırken çağın tüm

gereksinimlerinin çocuklara verilmesi anlatan Vekil Aydın, “ Bir yandan modern eğitim alırken diğer taraftan da bu kadim toprakların kültürünü çocuklarımıza aktarıp, ülkeye faydalı nesiller yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Son olarak söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş da, “ Toplumda aileden sonra en önemli kurumun okul olduğunu söyledi. İyi eğitilen ve yetişen nesillerin ülkenin bekası ve geleceği olduğunu ifade eden Karakuş, “ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun kazasız belasız bitmesini dileyerek, “İnşallah Gemlik yapılan ve yapılacak olan güzel hizmetlerle çok daha iyi yerlerde olacak” diye konuştu.

Konuşmaların sonrasında okunan dualarla 24 derslikli Mehmet Akif Ersoy Ortaokulun temeli atıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…