Home FOTO GALERİ MOLLAARAP SORUNU 135 GÜNDE ÇÖZÜLECEK’

MOLLAARAP SORUNU 135 GÜNDE ÇÖZÜLECEK’

- Guncellenme Tarihi: 12 Şubat 2018 14:00
9 min read
MOLLAARAP SORUNU 135 GÜNDE ÇÖZÜLECEK’ için yorumlar kapalı
0

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, MOLLAARAP MAHALLESİ’NDE YAŞANAN HEYELAN TEHLİKESİ SONRASINDA RİSK ALTINDAKİ BİNALARDA OTURAN VATANDAŞLARLA BİRARAYA GELEREK BÖLGEDE YAPILAN ÇALIŞMALAR VE SONRAKİ SÜREÇTE İZLENECEK YOL HARİTASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ. 

-BAŞKAN İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “BİZ BU ZEMİNİ SAĞLAMLAŞTIRMADIĞIMIZ, SİZİ MAHALLENİZDE ESKİSİ GİBİ YAŞATMADIĞIMIZ MÜDDETÇE UYKU BİZE HARAM.”

 

-BAŞKAN EDEBALİ: “YILDIRIM BELEDİYESİ OLARAK TEK HEDEFİMİZ SİZİ KAZI YAPILMADAN ÖNCEKİ YAŞANTINIZA GERİ DÖNDÜREBİLMEK.”

  

BURSA- Mollaarap Mahallesi’nde yaşanan heyelan tehlikesi sonrasında risk altındaki binalarda oturan vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,  sorunun 135 günde tamamen çözüleceğini ve vatandaşa her hangi bir maliyet yansıtılmayacağını söyledi.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ve bölgede oturan vatandaşlar katıldı.  İmar mevzuatına göre inşaat ruhsatının kesildiği gün hukuki ve teknik tüm sorumluluğun müteahhit ve yapı denetim firmalarında olduğunun altını çizen Başkan Edebali, “Müteahhitin projesinde iksa, yani zemini kazmadan önce arkada kayma potansiyeli olan arazinin sağlam kalması için fore kazık projesinin mevcut olduğunu görüyoruz. Arazinin içine doğru ‘U’ şeklinde bir fore kazık projesi var. Bu projeye istinaden tarafımızdan ruhsat veriliyor. Ancak müteahhit tarafından iksa olmadan, fore kazık uygulaması yapılmadan hafriyat alım işlemi uygulanıyor. Hafriyat bittikten sonra fore kazık yapılmaya başlanıyor. Yaptığımız incelemeler neticesinde kaymaya müsait olan toprak yapısının, hafriyattan dolayı tetiklendiğini ya da fore kazık uygulaması nedeniyle oluşan titreşimler neticesinde hareketlendiğini düşünüyoruz. Hafriyat alanının üst kısmında ve belirli bölgelerde çatlamalar meydana geliyor. Biz, bu çatlakları tespit ettikten hemen sonra çalışmaları durdurarak inşaatı mühürledik. Bu müteahhit kendi canını da yaktı, belediyenin canını da yaktı, sizin de canınızı yaktı. Konuyla ilgili belediyenin içerisinde de personellerin bir ihmali var mı? diye idari bir soruşturma yürütüyoruz. Ama verilen ruhsat yasal bir ruhsat. Zeminin sağlamlaştırılması ile ilgili de bütün maliyeti biz üstleniyoruz ama kanuni hakkımız olarak yaptığımız her masrafı da müteahhitten rücu edeceğiz. Alır mıyız? Almaz mıyız? bilemem ama yasal olarak bütün hukuki süreçler devam ediyor” diye konuştu.

 

‘ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR’

Zemini eski haline getirebilmek için bir proje hazırladıklarını ifade eden Başkan Edebali, “Bu projeyi de şuan da Kocaeli Üniversitesi’ne sunduk. Üniversite bu projenin incelemesini yapacak, bölgede incelemelerde bulunacak. Üniversite bizim projemizi onayladığı takdirde Üniversitenin denetiminde çok kısa bir sürede belki bir hafta içerisinde burada zemini eski haline getirmek için çalışmalara başlayacağız. Hedefimiz 135 günde zemini eski haline getirebilmek. Eğer gayri müsaitlik durumu olmazsa, zeminden beklemediğimiz davranışlar olmazsa bizim planlamamıza göre 135 gün içerisinde yani 4 ay içerisinde zemini önceki halinden çok daha iyi bir duruma getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

‘VATANDAŞ MAĞDUR OLMAYACAK’

 Zemini sağlamlaştırma çalışmalarında bazı binaların yıkılabileceğini, hasarlı olmayan binaların ise hasar görebileceğini anımsatan Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi olarak zemini eski haline getirdikten sonra Kocaeli Üniversitesi de ‘Vatandaşlarımız yeniden burada ikamet edebilir’ raporunu verdiği takdirde evi yıkılan, hasar gören vatandaşlarımız olursa onların evlerini yeniden yapacağız ve vatandaşlarımızı kendi evlerine taşıyacağız. Biz bu zemini sağlamlaştırmadığımız, sizi mahallenizde eskisi gibi yaşatmadığımız müddetçe uyku bize haram olsun. Biz o günden bugüne kadar sizin yanınızdaydık ve yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Hayat sizin için normale dönünceye kadar Yıldırım Belediyesi sizin emrinizde. Üzerimize ne görev düşerse bunu yapmaya hazırız, bunu yapacak gücümüzde var. Bizim Belediye olarak tek hedefimiz sizi kazı yapılmadan önceki yaşantınıza geri döndürebilmek. Belediyemiz sizi asla yalnız bırakmayacak bundan emin olun. Her zaman sizin yanınızda olacağız. Tüm imkanlarımızla, cihazlarımızla, araçlarımızla, kira ile ilgili, eşya ile ilgili üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…