Home FOTO GALERİ ADNAN OKTAR’IN DİYANET’E YÖNELİK AÇIKLAMALARINA BURSA’DAN SUÇ DUYURUSU

ADNAN OKTAR’IN DİYANET’E YÖNELİK AÇIKLAMALARINA BURSA’DAN SUÇ DUYURUSU

- Guncellenme Tarihi: 6 Şubat 2018 14:17
7 min read
ADNAN OKTAR’IN DİYANET’E YÖNELİK AÇIKLAMALARINA BURSA’DAN SUÇ DUYURUSU için yorumlar kapalı
0

DİYANET-SEN BURSA 1 VE 2 NOLU ŞUBESİ’NDEN ADNAN OKTAR’A SERT TEPKİ

 

BURSA – Memur Sen’e bağlı Diyanet-Sen Bursa 1 ve 2 Nolu Şubesi, sendik binasında gerçekleştirdikleri ortak basın açıklaması ile Adnan Oktar’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik edep dışı açıklamalarını kınayarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Adnan Oktar’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik yaptığı ahlak dışı açıklamalarına tüm yurtta olduğu gibi Bursa’da da tepkisiz kalmadı. Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Türkiye’nin 81 ilinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik yapılan edep dışı açıklamalarından dolayı Adnan Oktar’ı Türkiye genelinde bütün şubeleriyle birlikte suç duyurusunda bulundu. Diyanet’e yönelik ahlak dışı açıklamalarına tepki gösteren Diyanet-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Sarkı ve Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Bak, sendika üyeleriyle birlikte yaptıkları ortak basın açıklamasının ardından Bursa Adliyesi’ne giderek Adnan Oktar hakkında duyurusunda bulundu.

 

MUSTAFA SARKI: “TOPLUMUN SİNİR UÇLARINA DOKUNULUYOR”

İslam ahlakı ile bağdaşmayan görüntülerle halkın karşısına çıkan Adnan Oktar’a yönelik tepkilerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Diyanet-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Sarkı, “Adnan Oktar’ın sahibi olduğu A9 kanalında yaptığı programlarla, duyarlı Müslüman ailelerden tepkiler her geçen gün çığ gibi artmaktadır. İslam’ın kadın ve erkeklerin giyimi ile tavır ve davranışı konusundaki hükümleri açık iken bırakın İslam dinini, Yahudi ve Hristiyan inancının dahi tasvip etmeyeceği nahoş görüntülerle ekranlarda boy gösterip toplumun sinir uçlarına dokunmak normal karşılanacak bir durum değildir. Müslümanların gözünün içine baka baka bu rezilliği sahneleyen Adnan Oktar’a tepki konulduğunda ise ahlaksız ifadelerle bu milletin güzide kurumu Diyanet’i hedef alarak; aklınca cevap vermeye, Diyanet’in ve âlimlerin itibarını halk nezdinde zedelemeye çalışmaktadır” dedi.

 

SARKI: “OKTAR, İSRAİL’E GÖSTERDİĞİ SAYGININ YARISINI ÜLKESİNE GÖSTERMİYOR”

Müslümanların ahlaki sınırlarını zorlayarak nahoş tutumları toplumda yaymak adına Adnan Oktar’ın gösterdiği çabanın kimsenin gözünden kaçmadığının altını çizen Mustafa Sarkı, “Herkes oynanan oyunun farkında. Her defasında Siyonizm’in önderlerini kendilerine kardeş ilan eden, İsrail’e hayranlığını tehditkar bir üslupla dile getiren Adnan Oktar’ın İsrail’e gösterdiği saygının en azından yarısını ekmeğini yediği ülkenin kurumlarına ve İslam dininin temsil edildiği nezih bir kurumu olan Diyanet’e göstermesini kendisinden bekliyoruz. İslam’a ve insanlığa hizmetkar olan, yüce dinimizin hizmetkarları için kullandığı alçakça cümleleri kendilerine iade ediyor, kurmuş olduğu kerhane içerikli ifadenin kendisine has bir yaşam şekli olduğunu hatırlatarak dünyayı kendi penceresinden görüp algılamamasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

 

TEVFİK BAK: “HAK ETTİKLERİ CEZA VERİLSİN”

Diyanet-Sen olarak süslü ifadeler, hipnoz yöntemleri, çağdaş algı operasyonları ve tehditlerle gençleri kendi menfaatlerine alet eden kurgulanmış her tür yapılardan rahatsız olduklarını belirten Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Bak ise;  “Bu tür yapılara karşı var gücümüzle mücadele edeceğimizi bu basın açıklamamızla deklere ediyoruz. Bunlar; dilleri zehirli, yürekleri zincirli, beyinleri uyuşturulmuş, mankurtlaştırılmış bir ruh hali ile Müslüman Anadolu halkından ve tarihinden intikam alma uğruna kurulan gizli ajandalı organize örgütlerdir. Hakimlerimizden talebimiz odur ki, İslam dininin genleriyle oynayan, halkın değerlerini bile bile aşağılayan, toplumda kin ve nefretin yaygınlaşmasına yol açan, devletin kurumlarına salya sümük saldıran, ahlaksızlığı fikir özgürlüğü diye servis eden bu şer unsurların İsrail ve FETÖ hayranlığı dahil arkalarında var olan güçler ve ekonomik beslenme kaynakları araştırılsın ve hak ettikleri ceza kendilerine verilsin” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …