Home GÜNCEL Güvenli yapılar Yuvan İnşaat güvencesi altında

Güvenli yapılar Yuvan İnşaat güvencesi altında

- Guncellenme Tarihi: 5 Şubat 2018 11:07
7 min read
Güvenli yapılar Yuvan İnşaat güvencesi altında için yorumlar kapalı
0

Geleceğine güvenli, mutlu ve huzurlu yarınlar bırakmak adına standartların üzerinde yapılar inşa eden Yuvan İnşaat, özellikle Nilüfer bölgesinde her kesime hitap eden projeler hayata geçiriyor. Yuvan İnşaat firma sahibi Faruk Kaya, estetiğin, dış görünüşün yanında en önemli kriterlerinin yapının sağlamlığı olduğunun altını çiziyor.

Sizi tanıyabilir miyiz ?

2 Nisan 1975 yılında Van Erciş’te doğdum. İlkokuldan üniversiteye kadar öğrenimime orada devam ettim, 21 yıldır ise Bursa’dayım. 11 yıl tekstil işiyle uğraştım, 10 yıldır ise inşaat sektöründe bulunuyorum.

2017 yılını inşaat sektörü açısından nasıl değerlendiriyorsunuz, 2018 yılında bizleri neler bekliyor?

2017 yılında inşaat sektörü bana göre durma noktasına geldi. 2018’in ikinci 6 ayından sonra harekete geçecektir diye düşünüyorum. Fakat 2018 yılında herkesin kiracı olacağını, ev sahibi olamayacağını düşünüyorum. Bunun nedeni ise faizlerin yükselmesidir. 0,75’lerde olan faizler bugün 1.2’yi gösteriyor. Devletin konut kredilerine müdahale etmesi gerekiyor.

Dairelerinizi inşa ederken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

İlk olarak binalarımızı inşa ederken yapı denetim kurallarına, deprem yönetmeliğine dikkat ediyoruz. İnsan canı bizim için en önemli kriter. Binanın içi kişinin zevkine göre değiştirebilir ancak binanın temelinin sağlam olması gerekiyor. Bunun yanında binalarımızın kriterleri bölgesine göre değişiklik gösteriyor. O bölge hangi kritere uygunsa ona uygun dairelerimizi inşa ediyoruz. Örneğin Mudanya’da biraz daha lüks konseptler yapmaya özen gösteriyoruz. Mudanya’da daha çok rezidans ve akıllı daireler yapıyoruz. Karacabey, Susurluk gibi daha uygun fiyatlı yerlerde ise standart daireler inşa ediyoruz. Müşterinin talebine göre değişiklik gösteriyor diyebilirim.

İnşaat sektörünün sıkıntıları nelerdir?

Krediler oldukça yüksek. Satış oranlarımız da bir düşüş söz konusu. Her gün bir malzemeye zam geliyor. Bunun yanında çalışan eleman bulmakta sıkıntılar yaşıyoruz.

Kaç kişiye istihdam sağlıyorsunuz?

35 kişiye sürekli istihdam sağlamakla beraber dönem dönem çalışan kişi sayımızda değişiklikler oluyor.

Bursa’nın daha çok hangi kesimine hitap ediyorsunuz?

Genelde Nilüfer kesimine hitap ediyoruz. Şu an Kurşunlu, İnegöl, Susurluk, Demirtaş ve Karacabey’de yeni projelerimiz var.

Kentsel Dönüşüm hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Kentsel Dönüşüm hakkında çok mantıklı düşünemiyorum. Devletin emsal hakkını yükseltmesi ve müteahhide destek vermesi gerekiyor. Yoksa binayı yeniden yapan inşaat firması bunun altından kalkamaz ve kar elde edemez. En azından %50’ye denk gelecek şekilde olursa müteahhitler de para kazanabilir. Müteahhidin para kazanabilmesi için çok katlı evler yapması gerekiyor. Ben yataydan ziyade dikey büyüme taraftarıyım. Şehir planı düzgün bir şekilde yapılırsa hem doğaya daha fazla yer kazandırmış olacağız hem de yollarımız daha geniş olacak. Ayrıca Kentsel Dönüşüm sebebiyle şuan halk çok fazla ev sıkıntısı yaşıyor. Kentsel Dönüşümler tamamlandığında ev bolluğu olacak. Bu ev sıkıntısını ise aileler eskisi gibi aynı evde yaşayarak çözebilirler. Kentsel Dönüşümün Dikkaldırım, Hüdavendigar, Çarşamba, Sırameşeler gibi merkezi noktalarda uygulanması gerekiyor.

Yuvan İnşaat olarak hedefleriniz nelerdir ?

Yuvan İnşaat ismini düşürmeden, geleceğine güvenli, mutlu ve huzurlu yarınlar bırakmak için çabalıyor. Biz kendimizi bundan sonraki zamanlarda en iyisi olmak, en iyisini üretmek için şartladık. 5 veya 10 yıllık süreçte Bursa’da iyi bir konumda olmayı planlıyoruz.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…