Home FOTO GALERİ FARKLI MESLEK DİSİPLİNLERİNDEN ORTAK KARAR

FARKLI MESLEK DİSİPLİNLERİNDEN ORTAK KARAR

- Guncellenme Tarihi: 5 Şubat 2018 13:24
4 min read
FARKLI MESLEK DİSİPLİNLERİNDEN ORTAK KARAR için yorumlar kapalı
0

BURSA– TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile ortaklaşa “Mimari Projeyi Etkileyen Mekanik ve Elektrik Tesisatı Detayları” konu başlığında toplantı düzenledi.

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) ortak toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar katılım sağladı. BAOB ortak toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya,  çok sayıda oda üyesi katılım sağladı.

Toplantının ilk konuşmacısı olan TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek,  bir işin daha proje aşamasındayken farklı meslek disiplinlerinin bir araya gelmesini söylerken, günümüzde ise öyle olmadığını ifade etti.

ŞİMŞEK: UFUK AÇICI OLABİLİR

Sözlerine devam eden Başkan Şimşek şunları aktardı: “Farklı meslek disiplinlerinin bu birbirinden kopuk olmasının neticesinde yapılan yapıların özensizliği hepimizin dikkatini çekiyor. Doğru bir imar düzeninde verilmesi abes olacak bir semineri biz burada zorunluluk olarak vermek durumundayız. Bu etkinliğin bundan sonraki projelerde Mühendis ve Mimarlar arasında ufuk açıcı olacağını düşünüyorum.”

“SAĞLIKLI ÇALIŞMAYA YÖN VEREBİLİR”

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Fikri Düşünceli, bu toplantının bir başlangıç olduğunu vurgularken etkinliğin belirli aralıklarla devam etmesi gerektiğini savundu. Başkan Düşünceli: “Daha farklı branşlar ve fazla üye sayısı ile proje üzerindeki farklı meslek disiplinlerin bir arada sağlıklı çalışmasına yön verebilecek her etkinliği tertip etmeliyiz” dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Çınar, ilerleyen süreç içerisinde yapıya yönelik talebin artacağına dikkat çekerken farklı meslek disiplinlerinin entegre bir şekilde çalışmasının hizmet kalitesine de yansıyacağına vurgu yaptı.

Konuşmaların sonunda toplantıya geçildi. Mimar Üzeyir Güven moderatörlüğünde mühendis Hasan Azar ve mühendis Hamit Mutlu katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…