Home FOTO GALERİ BUSİAD Felsefe Söyleşileri yeniden başlıyor

BUSİAD Felsefe Söyleşileri yeniden başlıyor

- Guncellenme Tarihi: 5 Şubat 2018 13:28
4 min read
BUSİAD Felsefe Söyleşileri yeniden başlıyor için yorumlar kapalı
0

BUSİAD çatısı altında oluşturulan Düşünce Kulübünün en önemli etkinliklerinden olan ve 2010 ile 2015 yılları arasında seminerler dizisi olarak devam eden “Açık Kapı Toplantıları: Felsefe Söyleşileri”, önümüzdeki günlerde yeniden başlıyor.

 

Etkinlik, yeni dönemde BUSİAD, Lions Akademi ve Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü iş birliği ile yine BUSİAD Evinde organize edilecek. Gerçekleştirildiği dönemde yoğun katılıma sahne olan ve bir dönem Bursa kamuoyunda oldukça ses getiren etkinlikler dizisi ile iş insanlarına ve Bursalılara hayata dair farklı bakış açıları kazandırmak hedeflenmişti. Bu amaca uygun olarak gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında görev yapan uzman akademisyenler ve araştırmacılar Bursa’ya davet edilerek, felsefe ve bilim severlerle buluşturulmuştu.

 

Yeni dönemde hayata geçirilecek projenin detaylarını değerlendirmek amacıyla BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Lions Akademi Başkanı Ender Tukay, Lions Akademi Eğitmeni Neşe Yıldırım ve Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. A. Kadir Çüçen katıldı. Programın içeriğiyle ilgili bilgi alışverişinde bulunan katılımcılar, söyleşilerde konuşmacı olarak yer alacak isimleri belirleyerek, önümüzdeki ayların programını netleştirdi.

 

Bir dönem BUSİAD çatısı altında gerçekleştirdikleri söz konusu etkinlikler dizisine Bursa iş dünyasının ve Bursalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, yeni dönemde böylesi bir organizasyonu gerçekleştirecek olmaktan dolayı son derece heyecanlı olduklarını belirtti. Felsefe konusunu birçoğumuzun hayatında ihmal ettiğine ancak felsefenin hayatın her alanında kendine yer bulduğuna işaret eden Türkay, gerçekleştirecekleri etkinlikler ile bu alandaki boşluğu doldurmaya gayret göstereceklerini kaydetti. Türkay, konuşmacıların teyitleri sonrası oluşturulacak kesin programın önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …