Home FOTO GALERİ BURSA’DA TONLARCA HAMSİ 4. HAMSİ VE KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE DAĞITILDI

BURSA’DA TONLARCA HAMSİ 4. HAMSİ VE KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE DAĞITILDI

- Guncellenme Tarihi: 5 Şubat 2018 13:45
7 min read
BURSA’DA TONLARCA HAMSİ 4. HAMSİ VE KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE DAĞITILDI için yorumlar kapalı
0
  1. HAMSİ VE KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE BURSALILAR UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

–       BURSA RİZELİLER KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ 4. HAMSİ VE KÜLTÜR FESTİVALİ İLE GELENEKSELLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

BURSA-  Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği 4. Hamsi ve Kültür Festivali’nde tonlarca hamsi tavalarda pişirilerek Bursalılara dağıtıldı.

 

Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin öncülüğünde dördüncüsü gerçekleştirilen Hamsi ve Kültür Festivali’nde dağıtılan tonlarca hamsi ile Bursalılar bu yıl da hamsiye doydu. Haşim İşcan Caddesi’ndeki dernek binası alanında kurulan çadırlarda pişirilen hamsiler vatandaşlara dağıtıldı. Yaklaşık 1 ton hamsinin dağıtıldığı etkinlikte uzun kuyruklar oluştu. Bursalıların yoğun ilgisi ile karşılanan etkinlikte Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu ve Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Recep Albayrak’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan, Müfit Aydın, Osman Mesten, Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti 23. Dönem Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ve Bursa eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe katıldı.

 

HIZIR OFLUOĞLU: “FESTİVALLE BURSA’MIZ BU YIL DA HAMSİYE DOYDU”

Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu’nun hamsileri tavalara atmasıyla start alan 4. Hamsi Horon Festivali, gün boyu sürdü. Geleneksel hale gelen etkinliklerini bu yıl da gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Hızır Ofluoğlu, “Dördüncüsü ile geleneksel hale gelen Bursa’mıza örnek festivalimizi, bu yıl da düzenlemenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalde dağıttığımız tonlarca hamsi ile adeta Bursa’mız bu yıl da hamsiye doydu” dedi. Etkinliğin sadece hamsiyle sınırlı olmadığına dikkat çeken Başkan Hızır Ofluoğlu, “Hamsi ve Horon Festivali adıyla başlattığımız etkinliğimizi ülkemizde yaşanan elim olaylara gösterdiğimiz hassasiyet ile yönetim kurulu kararı ile ‘Hamsi ve Kültür Festivali’ ismiyle gerçekleştirmekteyiz. Bunu geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da devam ettiriyoruz. Festivalimiz, sadece hamsi ile sınırlı değil. Ücretsiz çay ikramlarımızın yanında, Rize kültürümüzün tanıtımı da yapılmaktadır” diye konuştu.

 

OFLUOĞLU: “AMACIMIZ BURSA’DA KARDEŞLİK VE BİRLİKTELİK RUHUNU PEKİŞTİRMEK”

Gerçekleştirdiğimiz festivalle en büyük amacımız, başta Bursalılar ve hemşerilerimiz olmak üzere; Anadolu’dan, Balkanlardan, Ortadoğu’dan ve Kafkasya’dan kopup Ulu Şehir Bursa’mızda yaşayan halkımızla birliğimizi ve kardeşliğimizi kentimizde göstermektir” diyerek, sözlerini şu cümleler tamamladı: “Geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizi, inşallah kentimizin de desteği ile gelecek yıllarda daha geniş katılımla ve coşkuyla kutlamak en büyük arzumuzdur. Bu anlamda etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak ise, “Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bursa’da hem kendi kültürünü yaşatırken hem de kent kültürüne entegre etme çalışılmalarının içerisinde önemli kazanımlar sağlamaktadır. Bunun yanında da Bursa’da ve Türkiye’de birlik ve beraberliğin sağlanmasına da önemli mimarlarıdır. Bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında Bursa 4. Hamsi ve Kültür ve Festivali ile katkı koyan Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanına ve yönetimini tebrik ediyorum. Destek veren yerel yönetimlere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…