Home FOTO GALERİ EMO BURSA ŞUBESİ’NDE DEMOKRAT MÜHENDİSLERİN ADAYI ABDULLAH BÜYÜKIŞIKLAR…

EMO BURSA ŞUBESİ’NDE DEMOKRAT MÜHENDİSLERİN ADAYI ABDULLAH BÜYÜKIŞIKLAR…

- Guncellenme Tarihi: 2 Şubat 2018 13:32
13 min read
EMO BURSA ŞUBESİ’NDE DEMOKRAT MÜHENDİSLERİN ADAYI ABDULLAH BÜYÜKIŞIKLAR… için yorumlar kapalı
0

EMO BURSA’DA ABDULLAH BÜYÜKIŞIKLAR DA ADAYLIĞINI AÇIKLADI.

  • EMO BURSA ŞUBESİ OLAĞAN GENEL KURULU 10-11 ŞUBAT’TA YAPILACAK

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi’nde 10-11 Şubat tarihlerinde yapılanacak olağan genel kurul öncesinde, EMO Bursa Şubesi Demokrat Mühendisler Grubu adına Abdullah Büyükışıklar, adaylığını açıkladı.

 

EMO Bursa Şubesi’nde gerçekleştirilen adaylık açıklamasına EMO Bursa Şubesi Demokrat Mühendisler Grubu’nun başkan adayı Abdullah Büyükışıklar’ın yanı sıra yönetim kurulu asil ve yedek üyeleriyle denetim kurulu asil ve yedek üyeleri hazır bulundu.

 

Demokrat Mühendisler Grubu Başkan Adayı Abdullah Büyükışıklar’ın adaylık açılması metni şu şekildedir:

 

“Sevgili meslektaşlarımız…

 

Türkiye’yi inşa eden mühendislerimizin öz örgütü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinde seçim süreci devam ediyor.

 

Bu süreçte Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi de 10-11 Şubat 2018 tarihlerinde Genel Kurulunu gerçekleştirecek.

 

Bizler, EMO Bursa Şubesine üye Demokrat Mühendisler olarak odamıza yeni bir ses, heyecan ve dinamizm katmak, mesleğimiz alanında ülkemizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözümler üretmek için EMO Bursa Şubesini yönetmeye adayız.

 

Genç olduğu kadar, deneyimli, fedakâr, üretken, cesur, devrimci, Atatürkçü, aydınlanmacı, demokrat bir ekibiz.

Göreve Hazırız…

Değerli basın mensupları…

Değerli Meslektaşlarımız:

Mesleğimiz, ortaya çıktığı günden bu yana, toplumun gelişiminde ilk kez bu kadar büyük önem kazanmıştır. Elektrik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ile buna bağlı disiplinler insanlığın önünü açıp geleceğe taşıyan bir bilim dalı ve teknolojik gelişme alanı olmuştur.

Ne acıdır ki, bu meslek dalında eğitim alıp insanlığa, halkımıza hizmet götüren bizler, bu alanda üretilen katma değerden payımızı alamadığımız gibi, ülkemiz ve hizmet alan halkımız da bu alanda büyük bir sömürü ağının parçası haline getirilmiştir.

Mesleğimiz alanında ülkemizdeki talana ve sömürüye “dur” diyecek, meslek alanını düzenleyecek, görev ve yetkileri ile tüketici yurttaşlar arasındaki düzeni sağlayıp kurallarını oluşturacak, meslektaşlarımızın hak ettiği yaşam düzenini sağlayacak olan temel kuruluş ise gözbebeğimiz, meslek örgütümüz olan Elektrik Mühendisleri Odamızdır.

Ülkemizde üniversite eğitiminin plansız gelişerek her geçen gün mezun sayısının artması, mevcut alandan alınan payın küçülmesi yanında, yetkisiz ve ilgisiz kişilerin de bu alana sokulması ile mevcut alan daha da küçülmekte, meslektaşlarımız hak ettiği payı almak şöyle dursun yoksulluk, hatta açlık sınırı sayılacak ücretlerle çalışmaktadır.

Bu durum karşısında meslektaşlarımız halkımıza karşı görevlerini yapamaz, enerji alanında ülkemizde yürütülen talan, yeni gelişen teknolojiler konusunda elektronik çöplüğe dönüşmemiz konusunda gerekli tüketici bilinci oluşturma görevini yerine getirmemekte, meslektaş dayanışmasını sağlayamamaktadır.

Bu mesleği yapabilmek için en yüksek puanlarla en iyi okullarda okuyan, en bilinçli insanlarımız kendi dertlerinden halkımızın dertlerine eğilecek fırsat bulamamaktadır.

Halkımıza ve meslektaşlarımıza karşı görevimizi yerine getirmenin birinci koşulu, öz örgütümüz olan meslek odamız içinde sımsıkı kenetlenmek kadar, odamızın doğru politikalar ve mücadele hedefleri ile yönetilmesidir.

İşte bu nedenle, biz aşağıda isimleri bulunan arkadaşlarımız ve EMO Bursa Şubesi üyeleri ile birlikte, yukarıda kısaca özetlediğimiz hedeflere ulaşabilmek için göreve hazırız.

Meslek odamız içinde bu güne değin aldığımız görevler yanında, meslek yaşamında edindiğimiz deneyimler ve ülke sorunları karşısındaki tutum ve tepkilerimizle bu görevin üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Böyle bir görevi, üzerimize kaldığı için değil, nöbet sırası geldiği için değil, başkaları istediği için değil, inançla, kararlılıkla, özgür irademizle, ısrarla istiyoruz.

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesinde;

Emekten yana, emperyalizmin ve yandaşlarının ülkemiz üzerindeki sömürü çarkına karşı, halkımızın insafsızca sömürülmesinin önüne dikilen, tüketicinin avukatı olabilen, meslektaşlar arasında dayanışmayı geliştirip haksız rekabetin önüne geçerek, meslektaşlarımızın sektörde üretilen artı değerden hak ettiği payı alması mücadelesini vereceğiz.

Bu mücadeleyi verirken, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, cumhuriyetimizin kazanımlarını savunan, bağımsızlığımızı titizlikle koruyan, laik, demokratik, hukuk devletine saygılı, insan haklarına, kadın haklarına değer veren, çocuk emeğinin sömürüsüne karşı, çocuk istismarı ile mücadele eden, insanların insan gibi yaşadığı, adalet duygusunun zedelenmediği, barışın egemen olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti hedefimizden hiç şaşmayacağız. Sapmayacağız.

Mesleğimizle ilgili bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyen, bunları üyelerimizle paylaşıp meslek içi eğitime önem veren, bu gelişmeleri kamu yararına kullanan, halkı bilgilendiren, enerji üretim ve kullanımında yeni, yenilenebilir, kamucu ve yerli kaynaklara dayalı teknolojiler kullanan, haberleşmede ulusalcı ve özgür, yatırımda üretken, çevreci, insana, emeğe saygılı, kentlerimizde kent rantının paylaşımından başka yarar üretmeyen politikalara karşı, gelişen teknolojinin kent yaşamını kolaylaştırıcı olanaklarından yararlanan, insanların refah ve mutluluğunu hedefleyen sömürüsüz özgür bir gelecek için adayız.

Başarabilmek için tüm meslektaşlarımızı seferber ederek onlarla birlikte hedefe yürümek gerektiğine inanıyoruz.

Bu nedenle EMO Bursa Şubesi Demokrat Mühendisleri olarak; GÖREVE HAZIRIZ… İNANÇLA, KARARLILIKLA, ÖZGÜR İRADEMİZLE, ISRARLA GÖREV İSTİYORUZ… 

Bu amaçla meslektaşlarımızdan destek ve görev beklediğimizi siz değerli basın emekçileri aracılığı ile  bir kez daha duyurmak istiyoruz..

EMO Bursa Şubesinin 10-11 Şubat 2018 günleri yapılacak Genel Kurulunda kırmızı renkli ve Abdullah Büyükışıklar ile başlayan listeye desteğinizi bekliyoruz.”

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi DEMOKRAT MÜHENDİSLER

EMO Bursa Şubesi Demokrat Mühendisler Grubu yönetim ve denetim kurulu adayları şu isimlerden oluşuyor

 

Yönetim Kurulu Asil Üye Adayları:

Abdullah Büyükışıklar, Gülizar Karamehmetoğlu, Hulki Artut, Mahmut Cura, Hüsnü Bora Özçelik, Gökhan Gündoğdu, Onur Orhan

 

Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları:

Nuri Bektaş, Cahit Yaran, Enis Gürer, Tayfun Tutar, Serhat Altay, Özer Akseki, Harun Hatipoğlu

 

Denetim Kurulu Asil Üye Adayları:

Hülya Atalay Öcal, Mustafa Kemal Üçbaş, Baha Erim,

 

Denetim Kurulu Yedek Üye Adayları:

Erkan Türel, Doğan Temizkan, Emre Hadımoğulları

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…