Home FOTO GALERİ Kontrbasın usta ismi Nilüfer Caz Tatili’nde büyüledi

Kontrbasın usta ismi Nilüfer Caz Tatili’nde büyüledi

- Guncellenme Tarihi: 1 Şubat 2018 13:13
3 min read
Kontrbasın usta ismi Nilüfer Caz Tatili’nde büyüledi için yorumlar kapalı
0

Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde hayranları ile buluşan Renaud Garcia-Fons, unutulmaz bir konsere imza attı. 5 telli kontrbasıyla ünlü olan usta sanatçı, ayakta alkışlandı.

 

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde cazın ustaları sanatseverlere adeta bir şölen yaşatıyor. Nilüfer Caz Tatili’nde caz meraklıları ile buluşan isimlerden biri de müzik çevrelerince “Kontrbasın Paganini’si” olarak tanımlanan İspanyol asıllı Fransız sanatçı Renaud Garcia-Fons oldu.

Enstrümanındaki karşı konulamaz ustalığı ile geniş bir hayran kitlesine sahip olan Renaud Garcia-Fons, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde verdiği konserle sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Caz meraklılarının büyük ilgi gösterdiği konseri Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman da izledi.

Kendine özgü bir kontrbas çalışı olan İspanyol asıllı Fransız sanatçı, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Müziğinde cazın büyük etkisinin yanı sıra kendi İspanyol köklerinden gelen Flâmenko ve ona ilham veren Doğu müziği öğelerini de hissettiren sanatçıya konserde David Venitucci akordeon ile,  Stephan Caracci de vibrafon ve perküsyon ile eşlik etti. İzleyenlerden tam not alan sanatçı, konser sonunda ayakta alkışlandı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Renaud Garcia-Fons  ve ekibine çiçek vererek kutladı.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde konser vererek, Bursa halkı ile buluştuğu için mutluluk duyduğunu söyleyen usta sanatçı, gösterilen ilginden de memnun olduğunu belirtti.  Renaud Garcia-Fons, “Katılımın yoğun olması gösteriyor ki burada müziğe ilgi çok fazla. Nilüferlilere ve caz müzik severlere bu programı sunacak olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…