Home FOTO GALERİ URTEB’de Ahmet Özenalp güven tazeledi

URTEB’de Ahmet Özenalp güven tazeledi

- Guncellenme Tarihi: 31 Ocak 2018 14:12
5 min read
URTEB’de Ahmet Özenalp güven tazeledi için yorumlar kapalı
0

URTEB’in Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda, Ahmet Özenalp tüm üyelerin güvenoyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

 

Rekabet kavramını daha anlaşılır bir şekilde tanıtmak, haksız rekabeti önlemek amacıyla 2002 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği’nde (URTEB) Genel Kurul yapıldı. Birlik üyesi sanayiciler ve işadamları, URTEB’in 16.Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda bir araya geldi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Meşelipark Sosyal Tesisleri konferans salonunda 29 Ocak 2018’de yapılan Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın belirlenmesinin ardından bir konuşma yapan URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, “İki yıl önce göreve gelirken en önemli amacımız, URTEB’i öncelikle Bursa’da daha sonra da tüm Türkiye’de rekabet konusunda kamu yararına çalışan güvenilir bir sivil toplum örgütü haline getirmekti. Ve yaptığımız çalışmalarla bunu başardığımıza inanıyoruz” dedi.

TÜRK SANAYİCİSİNİ HAKSIZ REKABETE KARŞI SAVUNACAĞIZ

Özenalp şöyle devam etti: “Bugün ülkemiz dünyanın birçok ülkesiyle rekabet savaşları vermekte. Bu savaşı kazanmak için teknolojiyi çok yakından takip etmemiz gerektiği gibi, rekabet etmenin tüm inceliklerini de öğrenmek zorundayız. Bu yüzden URTEB gibi sivil toplum kuruluşlarına büyük ihtiyaç var. Türk sanayicisinin ve üreticisinin haksız rekabete karşı korunması için buradayız ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu URTEB’in en önemli amacıdır. Bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de iş dünyasını rekabet konusunda bilgilendirici eğitim programları düzenlemeye devam edeceğiz. Kamuoyunda rekabet konusunda bir farkındalık oluşturmak için çalışmalarımız sürecek. Uludağ Üniversitesi ile başladığımız rekabet kulüplerinin kurulması sürecini, diğer üniversitelerimize de taşıyacağız.”

Genel Kurul’da URTEB üyesi sanayicilerden Hüseyin Özdilek, Coşkun İrfan ve Sühendam Urbay’da birer konuşma yaptı.

URTEB’İN YENİ YÖNETİMİ

Konuşmaların ardından Genel Kurul, Yönetim ve Denetim kurullarının seçim ile devam etti. Tek liste ile yapılan seçimde Ahmet Özenalp yeniden URTEB’in Genel Başkanlığına seçilirken, Yönetim Kurulu üyeleri de şu isimlerde oluştu: G. İhsan İpeker, Mürsel Öztürk, Gün Yasa Özcebe, Emir Turupçu, Sühendam Urbay ve Doğa Yuvakuran. Yeni dönemdeki Denetim Kurulu üyeleri de Şerif Arı, Handan Özcebe ve Turgut Şahin oldu.

URTET ÖĞRENCİLERİNDEN YOĞUN İLGİ

Öte yandan, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin kurmuş olduğu Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Topluluğu’ndan öğrenciler de Genel Kurul’a katılım sağladı. Sanayicilere ve işadamlarına sorular yönelterek mesleki tecrübelerden faydalanmaya çalışan öğrencilere, Bursa iş dünyası temsilcileri de başarıya giden yolda altın değerinde öğütlerde bulunuldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…