Home FOTO GALERİ Kadın ve Çocuk Akademileri’nde tatil keyfi bir başka

Kadın ve Çocuk Akademileri’nde tatil keyfi bir başka

- Guncellenme Tarihi: 30 Ocak 2018 13:35
3 min read
Kadın ve Çocuk Akademileri’nde tatil keyfi bir başka için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Akademileri’nde düzenlenen atölyelerde çocuklar, anneleriyle birlikte keyifli vakit geçiriyor.

 

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği eğitici, öğretici atölye ve kurslara katılan çocuklar, hem sömestr tatilini fırsata dönüştürüyor hem de aileleriyle birlikte eğlenceli ve kaliteli vakit geçiriyor. Bu aktivitelerden biri de Çalı’da düzenlendi. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’nde anne ve çocuklar, Zeka Küpü Akıl ve Zeka Oyunları Eğitim Derneği’nden Bahadır Kaçar’la birlikte zeka oyunları oynadı. 29 çocuk ve 23 annenin katıldığı etkinlikte çocukların sevinçleri gözlerinden okundu. Bol bol eğlenen çocuklar, anneleriyle birlikte güzel vakit geçirmenin keyfini yaşadı.

Akıl ve zeka oyunlarının önemine değinen Zeka Küpü Akıl ve Zeka Oyunları Eğitim Derneği Başkanı Ömer Yılmaz, dernek olarak bu konuda farkındalık yaratan çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Yılmaz, “Akıl ve zeka oyunları çocukların düşünme, algılama, problem çözme yeteneklerini geliştiren, strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme, görsel düşünme, yaratıcılık, dikkat-konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan oyunlardır. Aynı zamanda ileriyi görme, sabır, sebat, karar verme, kararlılık, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestetik alanda uygulamaya imkan sağlayan oyunların hayatımızda daha fazla yer almasını hedefliyoruz” dedi.

Anne ve çocuklara yönelik düzenlenen ücretsiz atölye, kurs ve geziler, talep doğrultusunda devam edecek. Bilgi almak ve atölyelere katılmak isteyenler, Kültür Kadın ve Çocuk Akademisi’nin 452 78 71 numaralı, Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’nin de  482 30 03 numaralı telefonlarını arayabilir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …