Home GÜNCEL İYİ Parti’den Bursa Söylem Gazetesi’ne ziyaret

İYİ Parti’den Bursa Söylem Gazetesi’ne ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 26 Ocak 2018 16:40
7 min read
İYİ Parti’den Bursa Söylem Gazetesi’ne ziyaret için yorumlar kapalı
0

İYİ Parti’den Bursa Söylem Gazetesi’ne ziyaret

İYİ Parti Bursa İl Yönetimi, Bursa Söylem Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette İYİ Parti’nin genel politikaları, Partinin hedefleri gibi başlıklar masaya yatırıldı. Aynı zamanda Topuklu Kramponlar projesini yakından takip ettiklerinin de ifade eden Genel İrade Kurulu Üyesi İlay Aksoy, bir sonraki projede yer almak istediklerini belirtti.

İYİ Parti Bursa İl Yönetimi, Bursa Söylem Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Genel İdare Kurulu Üyesi, Kurucu Üye İlay Aksoy, İl Yöneticisi Semra Doğan, İl Yöneticisi Özgür Şimşek, İl Yöneticisi Birgül Yıldız Günay, Kurucu Üye Şermin Özensoy, İl Yöneticisi Zehra Bekar, İlçe Yöneticisi Murat Yardımcı ve İlçe Yöneticisi Mahmut Kara’nın gerçekleştirdiği ziyarette İYİ Parti’nin genel ve yereldeki politikaları, partinin hedefleri ve sosyal projeler üzerine değerlendirilmelerde bulunuldu.

KADIN KOLLARI OLARAK AYRIŞMA YAPMADIK

Kimsenin zafiyetleri üzerine siyaset yapmamayı kendilerine ilke edindiklerini belirten Genel İdare Kurulu Üyesi, Kurucu Üye İlay Aksoy, “Biz iktidar olmak istiyoruz. Belli bir vizyonumuz var. Atatürk’ün ilkelerini yeniden ülkemizde canlandırmak istiyoruz. Ülkede normalleşme sürecine girip yeniden kardeş olduğumuzu hatırlamamız lazım. Dolayısıyla biz parti politikamız olarak da hükümetten ziyade devletten yanayız. Kadın hakları olarak değil, insan hakları olarak düşünüyoruz. Partimizin bu doğrultuda kadın kolları da mevcut değil. Toplumun zaten yarısını kadınlar oluştururken kadınlar neden farklı kategoriye konulsun. Bizim hükümet politikamız da eşitlik üzerine kuruluyor. Bizim dönemimizde Kaymakamlar, Valiler, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri gibi her aşamada bir fermuar yerleşimi sistemi olacak, kadın ve erkekler eşit dağılacak.” dedi.

Türkiye’nin daha iyiye gitmesi için var olduklarının altını çizen Aksoy, “Burada birçok değişik partiden gelen arkadaşlarımız var. Aslında Türkiye birlikte güçlü oluyor. Ayrı ayrı yerlerde durursak kimseye bir yararımız olmaz. Birleşince öyle güçlü bir Türkiye olacağız ki kimse bizi yıkamayacak. Bizim hedefimiz büyük bir Türkiye olmak.” dedi.

Bursa’da ve özelde neler yapmak istediklerini anlatan Aksoy, “Ülkenin huzura ermesi, tansiyonun düşmesi lazım. Bu süreç ise adalet ve eğitim ile başlayacak. Kız çocuklarının okullara dönmesi için elimizden geleni yapacağız. 45 yaş ve altı kadınlarımızın eğitimi için seferberlik başlatacağız. Kadınlarımızın güçlü olmasını istiyoruz fakat bu güç evde bir başkaldırma olarak algılanmamalı. Biz tekrar insan haklarımıza kavuşmak istiyoruz. Kadınları topluma ve geleceklerine sahip olmaları için yeniden teşvik etmek zorundayız. Bunun yanında kadın partisi olarak algılanmak istemiyoruz biz eşit bir parti olmaya çalışıyoruz. Teşvik ediyoruz çünkü tüzük gereği %25’i geçemediğimiz sürece beldeleri bile kuramıyoruz. Dolayısıyla değişim istiyorsanız şikayet etmeyin katılın diyoruz.” şeklinde konuştu.

YEREL SEÇİMLERE GİRMEMİZDE BİR SIKINTI YOK

İlay Aksoy , “Yerel Seçimlere girmeniz de bir sıkıntı olacak mı?” sorusuna ise, “O bir algı operasyonuydu. Biz zaten 10 Haziran’da 10 Aralık’ta yaptığımız Kurultay sebebiyle 6 ay dolduğu için seçimlere girmeye hak kazanıyoruz.” şeklinde cevap verdi.

ÖN SEÇİM ESASIMIZ VAR…

iAksoy; seçime yönelik çalışmalarla ilgili olarak da “Önümüzdeki seçimlerde milletvekillerimiz dahil ön seçimle belirlenecek, Genel Başkanımızın yüzde 5 kotası var sadece. Yüzde 95’ini bizim üyelerimiz belirleyecek.” dedi.

TOPUKLU KRAMPONLARDA OLMAK İSTİYORUZ.

Aynı zamanda Topuklu Kramponlar projesini yakından takip ettiklerini belirten Aksoy, bir sonraki projede yer almak istediklerini belirtti. Proje kurucusu Semra Teke ise bu katılımdan mutluluk duyacağının altını çizerek, bununla ilgili yeni bir proje üreteceği dile getirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …