Home FOTO GALERİ Gürer, minibüsçülerin sorununu meclise taşıdı

Gürer, minibüsçülerin sorununu meclise taşıdı

- Guncellenme Tarihi: 18 Ocak 2018 13:20
3 min read
Gürer, minibüsçülerin sorununu meclise taşıdı için yorumlar kapalı
0

CHP bir Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yolcu taşımacılığında D4 Yetki Belgesi için 19 olan araç yaş sınırının  9’a indirilmesinin araç sahipleri açısından yarattığı mağduriyeti Meclis gündemine getirdi. Niğde-Bor’da kooperatife kayıtlı 52 aracın hiç birinin yeni düzenlemeye uymadığını söyleyen Ömer Fethi Gürer, araçlarda yaş sınırı düzenlemesinin birden değil, kademeli olarak yapılması gerektiğini belirtti.

 

YENİ DÜZENLEME MAĞDURİYET YARATTI

 

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, otobüsle 100 km mesafeye kadar şehirlerarası ve şehir içi yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D4 Yetki Belgesi’nde 19 olan araç yaş sınırının hükümetin uygulamaya koyduğu yeni düzenleme ile 9’a düşürüldüğünü hatırlatarak, düzenlemenin mağduriyet yarattığını vurguladı.

 

HİÇ BİRİ YENİ DÜZENLEMEYE UYMUYOR

 

Niğde-Bor’da taşımacılık kooperatifine kayıtlı 52 aracın bulunduğunu ve bunların hiçbirinin yeni yaş düzenlemesine uymadığını kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kazancın düşük olduğu bölgelerde araç değişimi hızlı sağlanamamaktadır. İstenen değerde bir araç 250 bin TL ve üzeridir. Hiçbiri doğrudan bu aracı alabilme olanağına sahip değildir” dedi.

 

YENİ SİSTEME KADEMELİ GEÇİŞ YAPILMALI 

 

Bu yaş uygulamasının kademeli olarak düzenlenmesi, araç sahiplerine uygun koşullarda destek ve teşvik verilmesi gerektiğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP Hükûmeti bu tür düzenlemelerde ülke genelinde ülke gerçeklerini değerlendirerek uygulamalar yapmalıdır. Mağduriyet yaratılmasının önlenmesi için uygulamanın yeniden değerlendirilip geçiş süreci verilmesi talep edilmektedir. Gereği için Hükûmetin ilgi ve bilgisine sunarım” diye konuştu.

 

https://youtu.be/E9WdKs26iTM

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…