Home FOTO GALERİ Yaşamın Renklerini EndülüsPark’ta Sergilediler

Yaşamın Renklerini EndülüsPark’ta Sergilediler

- Guncellenme Tarihi: 15 Ocak 2018 12:08
4 min read
Yaşamın Renklerini EndülüsPark’ta Sergilediler için yorumlar kapalı
0

EndülüsPark AVM, sanata ve sanatçıya olan desteğine devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(BUSMEK), kursiyerleri resim öğretmeni Fatma Sarp’ın eğitmenliğinde 1 yıllık bir emeğin ürünü olan birbirinden güzel eserlerini EndülüsPark AVM Sanat Galerisi’nde sergiye açtı.

38 kursiyerin 53 eserinin sanatseverlerle buluştuğu serginin açılışı, Bursa Büyükşehir Beleediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ve sergide eserleri bulunan BUSMEK kursiyerlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Herkes aynı yere bakar ama aynı şeyi göremez”

“Bir Tutam Renk” temasıyla düzenlenen serginin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ; sanatına ve sanatçısına değer vermeyen milletlerin varlıklarının da kaim olmayacaklarına dikkat çekerek; “Bizler, mazisi derin olan bir milletin torunlarıyız. Her meslekten her sanattan padişahlar da dahil olmak üzere meslek erbabı yetiştirmiş bir milletiz. Özellikle BUSMEK kurslarıyla ilgili son 13-14 senedir binlerce vatandaşımız meslek sahibi oldular. Ürettiler. Yeni bir şeyler kazandılar.  Her insan aynı yere bakar ama Allah öyle bir gönül ve kalp vermiş ki bize herkes aynı şeyi görmüyor. Sanatkarlar ve sanata gönül veren insanlar, dışarıdakilerin çirkin dedikleri şeyler de bile güzellikleri yakalamaya çalışan insanlardır.  Bugün burada da kursiyerlerimizin el emeği göz nuru eserlerini görüyoruz. Bu çalışmalar zerafet ister, ince bir gönül ister.  Kursiyerlerimizden temennim yaptıkları çalışmalarını çocuklarına, torunlarına, kardeşlerine de öğretmeleri. Bu duygu ve düşüncelerle, yaptıkları birbirinden güzel çalışmalar dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş adına başta BUSMEK Eğitmenimiz Fatma Sarp olmak üzere tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Çalışmalarımız 1 yıllık emeğin ürünü”

BUSMEK Resim Öğretmeni Fatma Sarp ise; “38 kursiyerimizin 53 çalışmasının yer aldığı sergimizde yaşamın içerisinden kareler görüyoruz. O karelerdeki odak noktası olan yerler sadece renklendirildiği için sergimiz “Bir Tutam Renk” adını aldı. Buradaki çalışmalar bir yıllık emeğin ürünü. Kursiyerlerimiz bir yıl boyunca ailelerinden vakit ayırıp bu güzel eserleri ortaya çıkardılar.” dedi.

EndülüsPark AVM Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergi, 19 Ocak Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …