Home GÜNCEL Mudanya’da tapulu mezarlığına defnedilmedi

Mudanya’da tapulu mezarlığına defnedilmedi

- Guncellenme Tarihi: 12 Ocak 2018 15:00
3 min read
Mudanya’da tapulu mezarlığına defnedilmedi için yorumlar kapalı
0

Bursa’da 4 gün önce fenalaşarak hastaneye kaldırılan 54 yaşındaki İsmail Hakkı Sağlamer, Mudanya’da tapulu mezarlığı olmasına rağmen ikametgahı Bursa’da olduğu için Hamitler Mezarlığı’na defnedildi. Kardeşini tapulu mezarlıklarına defnetmek için yoğun uğraşlar veren Nihat Sağlamer, Mudanya Belediyesi’nin konuyla hiç ilgilenmediğini, cenaze aracı bile temin etmediklerini dile getirdi.

Bursa’da eşinden ayrı yaşayan 63 doğumlu İsmail Hakkı Sağlamer, Ayakkabıcılar Çarşısı’nda fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Sağlamer, kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. 2 gün boyunca kardeşinin hangi hastaneye kaldırıldığını öğrenmeye çalışan Nihat Sağlamer, hastaneden gelen arama üzerine kardeşinin vefat ettiğini öğrendi.

Sağlamer daha sonra cenaze işlemleri için Mudanya Belediyesi’ni aradı. Kardeşini Mudanya’da tapulu mezarlıklarına defnetmek isteyen Sağlemer, Başkan Vekili Hakan Karademir ile görüştüğünü daha sonra ise Mezarlık Müdürü’ne yönlendirildiğini belirterek, “Bir hafta önce bir arkadaşım vefat etti. Yer olmamasına rağmen onu Güzelyalı Mezarlığı’na defnettiler. Benim kardeşim Mudanya doğumlu, kütüğü de Mudanya’da. Buna rağmen ikametgahı Bursa’da olduğu için kardeşimi tapulu mezarlığımıza defnedemedik. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın kesin emri varmış. Meclis kararı sonucunda ikametgahı Mudanya olmayanlar ilçe sınırları içerisine defin işlemi gerçekleştiremezmiş. Hakan Karademir bu konuyla ilgileneceğini söyledi fakat daha sonra hiç aramadı. Bana bir tane cenaze arabası dahi temin etmediler. Ben kendi imkanlarımla kardeşimi Hamitler Mezarlığı’na defnettim.” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…