Home EĞİTİM DRAMA DİLİYLE ANNE BABA EĞİTİMİNDE KONU ERGENLİK

DRAMA DİLİYLE ANNE BABA EĞİTİMİNDE KONU ERGENLİK

- Guncellenme Tarihi: 10 Ocak 2018 13:42
2 min read
DRAMA DİLİYLE ANNE BABA EĞİTİMİNDE KONU ERGENLİK için yorumlar kapalı
0

BURSA – Özel Bursa Kültür Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi bu yılki  “Drama Diliyle Anne Baba Eğitimi” seminerinde ergenlik konusunu ele aldı.

Anne baba ve çocukların yaşadığı güncel sorunları ele alarak seminerler düzenleyen Kültür Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi eğitim alanında çok büyük rol sahibi olan aileleri bilinçlendirmek amacıyla  “Drama Diliyle Anne Baba Eğitimi” seminerinde  Psikolojik açıdan çelişkili ve davranış özellikleri açısından zor olan dönemi ergenlik dönemini tartıştı.

Özel Bursa Kültür Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi ergenliğin paradokslarla dolu bir dönem olduğunun altını çizerken Gelişim psikologlarının adeta “ikinci erken çocukluk” olarak gördüklerini vurguladı. Beyinlerde heyecan ve arzu hissetmelerini sağlayan mekanizmaların birden geliştiğini bununla birlikte bu dürtüleri kontrol etmeye yarayan bölümün yavaş gelişmesinden dolayı ergenlerin farklı davranışlar sergileyebildiklerine dikkat çekti.

 Katılan anne babaların ergenlik dönemi özellikleri ve ergenlik dönemini yaşayan çocuklara nasıl yaklaşmaları gerektiği hakkında bilgi aktarıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…