Home FOTO GALERİ Saadet Partisi Bursa Mahalli İdareler Başkanlığınca Büyükşehir Belediyesini ve Bursa’nın temel sorunlarının konu alındığı basın açıklaması düzenlendi.

Saadet Partisi Bursa Mahalli İdareler Başkanlığınca Büyükşehir Belediyesini ve Bursa’nın temel sorunlarının konu alındığı basın açıklaması düzenlendi.

- Guncellenme Tarihi: 9 Ocak 2018 12:37
7 min read
Saadet Partisi Bursa Mahalli İdareler Başkanlığınca Büyükşehir Belediyesini ve Bursa’nın temel sorunlarının konu alındığı basın açıklaması düzenlendi. için yorumlar kapalı
0

Tarihi Büyükşehir Belediye binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Bursa’da yerel yönetimin işin içinden çıkılamaz bir hal aldığını ifade eden İl Başkan yardımcısı Salih Kocatepe sırası ile; Personel alımı, Proje uygulamarı, Para politikaları, Hava kirliliği, trafik sorunu ve Kentsel dönüşümün Bursadaki geldiği noklara değindi.

 

İl Başkan Yardımcısı Salih Kocatepe personel alımı uygulamalrı için; Bursa Büyükşehir belediyesi Personel alımlarında ehliyet ve liyakat anlayışı ile değil, yandaş,soydaş,partidaşlık anlayışı ile, hem üst yönetim, hem de belediye bünyesindeki, Binted ve benzeri kurumlarla personel alımı yapılmıştır. Kentimizin sorunlarını çözecek, yeni yaklaşımlar ortaya koyacak liyakatlı, uzman kadrolar oluşturmak yerine, kentin sorunlarına çözüm olmayacak kendi düşüncelerini övecek ve uygulayacak bir ekip oluşturmuştur. Sayın Alinur Aktaş’ın Belediye kadrolarındaki Yaptığı yeni değişiklikler bunun en son örneklerindendir”. ifadelerini kullandı.

 

Bursa Büyükşehir belediyesi bir çok proje üretti. Uygulamada bir çoğunun yanlış olduğu ben yaptım oldu anlayışı ile yapıldığı, Bursa Halkı tarafından görülmektedir.Özellikle Burulaş ve Burfaş projelerinin bir çoğu buna örnektir.Yeni Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın bu projelerin bir çoğunu iptal etmesi, bunun en büyük ispatıdır.

 

Merkezi hükümetin depremde can kaybını önlemek amacı il çıkardığı 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gerekçe gösterilerek yerelde yapılan uygulamalar maalesef fiziki olarak kentimizi yaşanmaz hale getirdiği gibi, afet anında insanlarımızın zarar görmesi riskini arttırmıştır. Uygulamada bu kanun Kentsel Dönüşüm olarak ifede edilmektedir. Kensel dönüşüm uygulamalarında, kentsel sorunların temel kaynağı olan nufus yoğunluğu arttırılmıştır. Bunun sonucu olarak kent sorunlarımız da artmıştır. Bu amaçla; yapılan plan değişiklikleri riskli yapıların dönüştürülmesinden ziyade, yandaşların menfaatlenmesi sağlanmıştır.

Kentimizin yine temel sorunlarından birisi de hava kirliliğidir. Kentimiz zaman zaman soluk alınamaz hale gelmektedir. Kuşkusuz bugünün sorunu değildir.Ancak bugüne kadar yeterince ilgilenilmediğinden gittikçe büyüyen bir sorun haline gelmiştir.

Türkiye’nin ; havası en kirli kentlerinden olan Bursa, Ulusal sınır değerlerimizin,dünya sağlık örgütü değerlerinin, beş katı üzerinde olduğu ifade edilmektedir. Bu durum gelecek nesillerimiz için ciddi riskler oluşturmaktadır.

 

Yanlış planlamalar sonucu artan ulaşım sorunu; İlimizin acil olarak çözüm beklediği en önemli sorun haline gelmiştir. Sorun had safaya ulaşmıştır.Hayatı zorlaştıran bir hal almıştır. Yeni Belediye Başkanımız otopark sorunu ile trafik Sorununun çözümü ile ilgili projesi var mıdır ? Yoksa Bursa Halkı 2019 yılına kadar evlerine iş yerlerine gitmek için saatlerini yollarda harcamak zorunda mı kalıcaktır ?

 

Belediye gelirleri giderlerini karşılayamaz hale gelmiştir. Bursa halkının paraları ile kurulan belediye şirketleri, zarar eden kurumlar olmuştur. Büyükşehir Belediyesi 2032 yılına kadar borçlandırılmış, hatta borçlanma limitlerini aşmış, kredi alamaz hale gelmiştir.Kısaca Bursa Büyükşehir Belediyesinin reel ekonomik pozisyonu, iflas etmiş müflis tüccar konumuna düşürülmüştür. Belediyelerimizi ekonomik açıdan bu durumlara düşüren Beldiye Başkanını görevden almakla; israf, yolsuzluk ve yanlış plitikaların üstü örtülemez. Saadet Partisi olarak Bursa Halkı adına bu Belediyemize verilen zararların, ve yapılan varsa uygunsuz ve yanlış harcalamaların, hesabı mutlaka sorulmalıdır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…