Home GÜNCEL Hayri Türkyılmaz Metin Uyanık’a da tazminat ödeyecek!

Hayri Türkyılmaz Metin Uyanık’a da tazminat ödeyecek!

- Guncellenme Tarihi: 9 Ocak 2018 13:26
2 min read
Hayri Türkyılmaz Metin Uyanık’a da tazminat ödeyecek! için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın VIP araç alması yönünde ret oyu kullanan 4 CHP’li Meclis Üyelerini usulsüzce istifa ettirmesi Mudanya Belediyesi’ne pahalıya patladı. Mahmure Uçar’ın maddi manevi tazminat davasını kazanmasının ardından diğer Meclis Üyesi Metin Uyanık da maddi tazminat hakkı kazandı. Hayri Türkyılmaz bu tazminatları kendi tasarrufundan kaynaklı bir yanlış olduğu için cebinden ödeyecek.

CHP’nin grup kararına uymadıkları gerekçesiyle Belediye Meclis üyelerinden daha önceden usulsüzce alınan istifa dilekçelerini işleme koymasının ardından 4 meclis üyesinin üyelikleri düşürülmüştü.  Mahkeme kararıyla görevlerine devam eden 4 Meclis Üyesi, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın hukuksuz yaptırımlarını gözler önüne sermişti.

Uçar’ın ardından Uyanık da tazminat hakkı kazandı

Mudanya Meclis Üyesi Mahmure Uçar, durumdan kaynaklanan mağduriyet için Mudanya Belediyesi’ne ‘Maddi Manevi Tazminat Davası’ açmış ve davayı kazanmıştı. Mahmure Uçar’ın maddi, manevi tazminatı kazanmasının ardından, Metin Uyanık da maddi tazminat hakkı kazandı.

Bu tazminatları Mudanya Belediyesi ödemek durumunda fakat Mudanya Belediyesi bu tazminatları Hayri Türkyılmaz’ın kendi tasarrufundan kaynaklı bir yanlış olduğu için rücu etmek zorunda. Hayri Türkyılmaz, bu tazminatları cebinden ödemezse hakkında belediyeyi zarara uğratmak, görevi kötüye kullanmak gibi davalar da açılacak.

Diğer iki üye Metin Bağcı ve Mustafa Ay’ın da davalarının aynı şekilde sonuçlanacağı bekleniyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…