Home FOTO GALERİ TÜRKİYE GELECEĞİN LİDER ÜLKESİ OLACAK

TÜRKİYE GELECEĞİN LİDER ÜLKESİ OLACAK

- Guncellenme Tarihi: 1 Ocak 2018 12:50
9 min read
TÜRKİYE GELECEĞİN LİDER ÜLKESİ OLACAK için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2017 yılında Türkiye’nin FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle etkili bir mücadele gerçekleştirdiğini söyledi. Şahin, Türkiye’nin bu mücadelesi sırasında ekonomi alanında ciddi saldırılara uğradığını ama kararlı bir duruş ve etkili bir mücadele sergilenerek bunların üstesinden gelindiğini söyledi.

2018 yılının başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yeni yılın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diledi. Milletvekili Şahin, 2017 yılında FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri ile amansız bir mücadele yürütüldüğüne vurgu yaparak, “Biz bu mücadeleyi yaparken düşmanlarımız boş durmadı. Ülkemize karşı ekonomik baskılar uygulayıp saldırdılar. Ama bu saldırılar karşısında Milletimiz ferasetli bir duruş sergiledi. Hükümetimiz ortaya sağlam bir irade koydu. Türkiye’nin dostlarının da desteği ile bu saldırlar amacına ulaşamadı” dedi.

İLK ÜÇÇEYREKTE ORTALAMA 7,4 BÜYÜME

AK Parti iktidarının Milletten aldığı destek ile tüm saldırılara karşı politikalar geliştirdiğini vurgulayan Hüseyin Şahin, alınan tedbirler sayesinde ilk üççeyrekte ortalama yüzde 7,4’lük bir büyüme elde edildiğini, ihracatın 155 milyar doların üzerine çıkarıldığını, işsizliğin yeniden düşüşe geçtiğini söyledi. Hüseyin Şahin, kamuoyunda “taşeron işçilere kadro verilmesi” olarak bilinen düzenlemenin yılın son günlerinde hayata geçirildiğini de hatırlattı.

TÜRKİYE İSTİKRARA KAVUŞTU

16 Nisan 2017’de yapılan halkoylamasında kabul edilen Anayasa değişikliğiyle, Türkiye’de, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildiğini belirten Hüseyin Şahin, yeni Anayasa ile geçmişte yaşanan çok sayıda darbeye, muhtıraya, cunta girişimine, istikrarsızlığa ve buna bağlı olarak ekonomik krize, vesayetin hâkimiyetine engel olamayan mevcut sistemin terk edileceğini söyledi. Şahin, “Doğrudan milletin seçtiği Cumhurbaşkanının ülkeyi yöneteceği, siyasi istikrarı garanti altına alan bir sisteme adım atıyoruz. Milletimize hayırlı olsun” dedi.

TÜRKİYE OYUNU BOZDU

Hüseyin Şahin, 2017 yılında Türkiye’nin yakın coğrafyasında oynanan oyunları boşa çıkaran hamleler yaptığını, Suriye, Irak, Filistin, Libya başta olmak üzere, bölgedeki gelişmelere doğrudan müdahil olarak egemenlik haklarını güvence altına alan hamleler yaptığını da belirterek, “Yaşanan gelişmeler, ülke ve millet olarak bizim geleceğimizi yakından ilgilendiriyor. Bazı kesimler bu yapılanları ve yakın coğrafyamızdaki gelişmeler konusunda Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin gösterdiği hassasiyetin nedenini anlamasa da, bu konuda milletimizin çoğunluğunun yapılanları desteklediğini görüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin bölgesindeki sorunları çözmeden kendi geleceğini güvence altına alamayacağını da söyleyen Hüseyin Şahin, bu gerçekten hareketle daha aktif, daha kararlı, yeri geldiğinde daha çok risk alan bir dış politika izlediklerinin altını çizdi. Son dönemde yaşanan tecrübelerin “Sahada olmadan masada olunamayacağını” ortaya net olarak çıkardığına vurgu yapan Milletvekili Şahin, “Geçtiğimiz yıl, Suriye’de İdlib operasyonunu başlatarak, Irak’ta bölgesel yönetimin bağımsızlık girişimini boşa çıkartarak, bu yönde önemli adımlar attık. Öte yandan Kudüs meselesi, ülkemiz ve bölgemizle birlikte dünyanın her köşesindeki Müslümanlar ve mazlumlar için yeni bir imtihan haline dönüşmüştür. Amerika’nın attığı adım, İsrail dışında hiçbir ülkeden karşılık bulmamış, tam tersine, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak ilan edilmesiyle hayırlı bir gelişmenin kapılarını aralamıştı” diye konuştu.

2018’DEN UMUTLUYUZ

                2018 yılının tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini yürekten dilediğini de söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, bunun gerçeklemesi için el birliği ile çalışmak gerektiğine vurgu yaptı. Milletvekili Şahin, “Türkiye’nin daha güçlü olması için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Öncelikle birbirimize daha sıkı kenetlenmeli, düşmanlarımıza karşı yürekli, dostlarımıza karşı sevecen olmalıyız. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla pirim vermemeliyiz. El birliği ile çalışarak ülkemizi daha müreffeh hale getirmeliyiz. Türkiye’nin daha güçlü olması dünyadaki mazlum milletler içinde önemlidir. Bu konuda üzerimizdeki tarihi sorumluluğun bilinciyle hareket etmeliyiz. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimin yeni yılını en kalbi duygularımla kutluyorum. Beklentilerimize karşılık bulacağımız bir yıl olması temennilerimi sunuyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

KFA Fuarcılık Dünya Savunma Sanayisini IDEF’te Buluşturacak

IDEF’25 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C…