Home FOTO GALERİ OHAL’siz Bir Türkiye İstiyoruz

OHAL’siz Bir Türkiye İstiyoruz

- Guncellenme Tarihi: 30 Aralık 2017 14:38
6 min read
OHAL’siz Bir Türkiye İstiyoruz için yorumlar kapalı
0

2018 Umudun ve Barışın Yılı Olsun

Bildiğimiz üzere, geride bırakmak üzere olduğumuz 2017 yılında ülkemizde, birçok olumsuz gelişme yaşandı. Eskiden yaşadığımız yeni bir yıla girme sevincini artık toplum olarak yaşayamıyoruz. Çünkü yaşamımızı ve geleceğimizi etkileyen bir dizi önemli sorun ülkemizi sarmış durumdadır. Cumhuriyetin 94. yılında ülkemiz, halkımız ve mesleğimiz mühendislik, birçok güçlükle karşı karşıyadır.

Cumhuriyet, laiklik, demokrasi, hukukun üstünlüğüne dair normlar sürekli çiğnenmekte; meslek alanlarımız ve meslek örgütlerimize yönelik saldırılar artmaktadır. Ülkemizde gerilim ve antidemokratik bir atmosfer hakim olmuştur. Demokrasiye aykırı Olağanüstü Hal süreklileşmiştir. Laik sosyal hukuk devleti, parlamenter temsili demokrasi, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı ilkesi ile basın, ifade, örgütlenme hak ve özgürlükleri fiilen ortadan kaldırıldı. En son, geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir kanun hükmünde kararname ile toplumsal muhalefeti sindirmeye yönelik ve adeta iç savaş hazırlığı anlamına gelecek bir düzenleme yapıldı.

İlk gününde kınadığımız darbe girişimiyle hiçbir ilgisi olmayan, binlerce demokrat mühendis, mimar, şehir plancısı arkadaşımız, liyakat ilkesine ve hukuka aykırı bir şekilde, bütün özlük hakları ellerinden alınarak kamudan ihraç edildi veya açığa alındı.

Diğer yandan gündemden hiç düşmeyen iş cinayetleri ile çocuklara ve kadınlara yönelik taciz, tecavüz, cinayetler ile istismarı meşrulaştıran yaklaşımlar arttı. Eğitimde ve kamusal yaşamda bilimin, tekniğin, aydınlanma ve laiklik değerlerinden uzaklaşıldı ve gericilik hâkim oldu. İşsizlik, yoksulluk, borçluluk yayıldı.

Özel olarak Odamız, kardeş Odalarımız, üst birliğimiz TMMOB ve meslektaşlarımız açısından, meslek alanlarımız, mesleki denetim yetkilerimiz ve kamu kurumu niteliğindeki Anayasal özerk meslek kuruluşu konumumuz zayıflatılmaya çalışılmaktadır.

Ancak bütün olumsuzluklara karşın Odamız başarılı mesleki çalışmalarını sürdürmüştür. Şube Yönetim Kurulu olarak, çalışmalarımıza katkıda bulunan bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.

İşsizliğin ve meslek dışı alanlarda çalışmanın yayıldığı günümüz koşullarında, meslek alanlarımızı koruma ve genişletme mücadelesi vermek; TMMOB ve Odalarımızın hiyerarşik vesayet altına alınmasına karşı, Odamız ve TMMOB’yi birlik içinde koruyarak geleceğe taşımak sorumluluklarımız arasındadır.

Bu çerçevede tüm üyelerimizi 13 – 14 Ocak 2018 tarihinde yapılacak Şube Genel Kurulu ve seçimine katılmaya ve demokrasi şölenine çevirmeye davet ediyoruz.

Şube Yönetim Kurulu olarak, 2018 yılının üreten, hakça bölüşen, eşitlikçi, adaletli, demokratik, barış, kardeşlik içindeki bir Türkiye yürüyüşümüzde bizleri özlemlerimize yaklaştıran bir yıl olması ve esenlik dilekleriyle, tüm üyelerimizin yeni yılını kutluyor, saygılar sunuyoruz.

 

İbrahim MART

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …