Home FOTO GALERİ BUSİAD Kurucu Başkanı Doğan Ersöz, özel bir programla anıldı

BUSİAD Kurucu Başkanı Doğan Ersöz, özel bir programla anıldı

- Guncellenme Tarihi: 20 Aralık 2017 13:15
8 min read
BUSİAD Kurucu Başkanı Doğan Ersöz, özel bir programla anıldı için yorumlar kapalı
0

BUSİAD’ın Kurucu Başkanı merhum Doğan Ersöz, vefatının 23. yılında Emir Sultan Mezarlığındaki kabri başında ve Ersöz’ün biyografisini konu alan kitabın tanıtım gecesinde anıldı.

Kabri başındaki anma törenine başta BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan ve eşi Beril Baylan olmak üzere dernek üyeleri, Ersöz Ailesi, merhum Doğan Ersöz’ün yakın dostları ve sevenleri katıldı. Törende, Ersöz’ün mezarı başında dualar okundu ve yapılan konuşmalarda onun ileri görüşlülüğünden, örnek kişiliğinden ve rol model oluşundan övgüyle söz edildi. Anma etkinliğinde söz alan BUSİAD Başkanı Günal Baylan kabri başında bir araya gelerek merhum Doğan Ersöz’ü anma fırsatı bulduklarını belirterek, 23 yıldır törene katılarak kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. BUSİAD’ın 39 yıl önce Bursa’nın vizyoner iş insanlarının çabaları ile kurulduğunu hatırlatan Baylan; Doğan Ersöz’ün BUSİAD’ı sağlam bir temele oturtmasının, derneğin 39 yıldır özverili ve başarılı bir şekilde bugünlere ulaşmasını sağladığını ifade etti. Baylan, bilge, nüktedan ve hatip kişiliğe sahip olan merhum Ersöz’ü her zaman rahmetle ve özlemle andıklarını da sözlerine ekledi. Doğan Ersöz’ün eşi Hitay Ersöz de yirmi üç yıldır kabri başına gelerek yanlarında olan herkese teşekkür etti ve Doğan Ersöz’ün eşi olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Törende söz alan BUSİAD Üyesi Şerif Arı da rahmetle andığı merhum Ersöz’ü lise yıllarından itibaren tanıdığını belirterek, “Kendisi son derece örnek aldığım ve sevdiğim bir insandı. Bana iki tavsiyesi vardı, çok dost edin ve sıkıldıkça tabiata çık. Ben kendisinin bu tavsiyelerini hiç bir zaman unutmadım. Tekrar Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. Osmangazi Eski Belediye Başkanı Erhan Keleşoğlu da BUSİAD’ın Doğan Ersöz’ü tanımasına vesile olduğuna değinerek kendisiyle çok özel sohbetleri olduğunu ve engin tecrübesi, hoş görüsü ve mizah duygusu ile merhum Doğan Ersöz’den çok şey öğrendiğini söyledi.

Gecede “Kurucu Başkan Doğan Ersöz” kitabı tanıtıldı 

Merhum Doğan Ersöz’ü anma programı, Bursa Hilton Oteli Balo Salonu’nda gerçekleştirilen ve Doğan Ersöz’ün biyografisini konu alan kitap tanıtım etkinliği, müzik dinletisi ve kokteyl ile devam etti. Gecede söz alan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. BUSİAD 40. yılını kutlamaya hazırlandığını hatırlatan Baylan, “BUSİAD siz değerli üyelerinin varlığı, beraberliği ve başarı hikâyeleri ile yıllar geçtikçe daha da değerleniyor. Bu birlikteliğin nesiller boyu süreceğine hiç şüphem yok. Bugüne dek görev alan başkanlarımız, yönetim kurullarımız ve üyelerimiz; BUSİAD’ın değerlerine sahip çıkarak derneğimizin şehrimize ve ülkemize örnek olmasını sağladı. Benim olduğu kadar birçok kişinin hayatında da ayrı bir yeri olan Doğan Ersöz’e olan sevgimizi ve saygımızı bir nebze bile olsa gösterebilmek adına kendisinin biyografisini aile üyelerinin ve dostlarının anıları ile birleştirerek bir kitap oluşturmak istedik. Kitabın yazım sürecine destek olan herkese ve kitabı kaleme alan Murat Kuter’e teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Gecede Ersöz ve Baylan Aileleri adına söz alan Beril Baylan ve Burhan Ersöz de kitap çalışmasıyla ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etti. “Kurucu Başkan Doğan Ersöz” kitabının yazarı ve BUSİAD Üyesi Dr. Murat Kuter de yaptığı konuşmada kitabın yazım süreci hakkında bilgi vererek, ortaya çıkan eserden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Dr. Murat Kuter’in konuşmasının ardından sahne alan Bursa Akademi Orkestrası da Fazıl Say’ın bestelediği parçaları seslendirerek geceye renk kattı. Anma programı, müzik dinletisi sonrası düzenlenen kokteyl ile sona erdi.  

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…