Home FOTO GALERİ NOVALI ÖĞRENCİLERE NETWORKÜN ÖNEMİ ANLATILDI…

NOVALI ÖĞRENCİLERE NETWORKÜN ÖNEMİ ANLATILDI…

- Guncellenme Tarihi: 19 Aralık 2017 11:47
4 min read
NOVALI ÖĞRENCİLERE NETWORKÜN ÖNEMİ ANLATILDI… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi, öğrencilerine üniversite sınavlarına mental olarak hazırlanmasına yardımcı olamk, üniversiteleri tanıtmak ve önemli isimlerin hayat tecrübelerinden yararlanmalarını sağlamak adına ‘Kariyer Günleri’ düzenliyor.

Kariyer günleri kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Küntay öğrencilere ‘Networking ve Liderlik’ konu başlığında seminer verdi.

Hayatta kim olduğunuzdan ziyade kimi tanıdığınız önemli diyen Küntay, “İnsanlarla bir şey alıp vermek için değil gönül alıp gönül vermek için iletişim kurun. Selam vermekten, gülümsemekten, hatır sormaktan zarar gelmez fazla vaktinizi de almaz. Bunlar parayla yapılan şeyler de değil. Bu tarz davranışların yaratacağı sinerji size ummadık zamanlarda inanılmaz fayda sağlayabilir, bunu ıskalamayın” dedi.

“SEVDİKLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN”

Hayata dair yaşadığı tecrübeleri de öğrencilerle paylaşan Küntay, hayatın tek şıklı bir seçenek olmadığını ifade etti. Küntay, “Hayat sadece üniversite sınavını kazanmak veya hayallerinize ulaşmak demek değildir. Elbette çalışacak ve sınava hazırlanacaksınız bu başka bir şey. Ama hayat tek şıklı seçenek değildir. Böyle olsa yaşayamayız. Çünkü hayatta hayal kırıklıkları da var. En bittim dediğiniz anda daha güçlenerek devam edebilirsiniz. Ama bunun için de devamlı motive olabilmeye açık olmalısınız ve sizi düştüğünüz zaman kaldırabilecek dostlarınız, yakınlarınız olmalı. Bunun için de yoğun bir hayatınız da olsa çevrenizdeki insanları hiçbir zaman ihmal etmeyin onlara mutlaka vakit ayırın” diye konuştu.

Öğrencilere bazı önerilerde de bulunan Küntay sözlerini şöyle noktaladı: “Üniversiteyi kazandığınızda arkadaşlarınızı ve sevdiklerinizle iletişimizi sürdürün, onları asla ihmal etmeyin. Buna ek olarak üniversitede yeni networkünüzü kurmaya başlayın. Eğitim hayatınızda ise yabancı dili mutlaka öğrenin. Yüksek lisansınızı farklı bir bölüm üzerine yapın. Kendi gerçeklerinizin farkında olun ve özgüveninizi mutlaka artırın.”

Söyleşi sonunda öğrenciler merak ettiklerini Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Küntay’a sorarak bilgi aldılar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

KFA Fuarcılık Dünya Savunma Sanayisini IDEF’te Buluşturacak

IDEF’25 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C…