Home FOTO GALERİ Dağakça’ya Meydan ve Hizmet Binası

Dağakça’ya Meydan ve Hizmet Binası

- Guncellenme Tarihi: 19 Aralık 2017 11:24
4 min read
Dağakça’ya Meydan ve Hizmet Binası için yorumlar kapalı
0

Osmangazi’den Köylere Yatırım

– Dündar: “Dağakça Yepyeni Bir Görünüm Kazanacak”

 

Osmangazi Belediyesi’nin her mahalleye bir meydan ve hizmet binası kazandırma projesi kapsamında Dağakça Mahallesi’nde inşa edilecek olan meydanı ve hizmet binası için çalışmalar başladı.

 

Osmangazi Belediyesi, Bütünşehir Yasası’nın ardından köyden mahalle statüsüne geçerek belediyenin sorumluluk alanına giren mahallelere yatırımlarını sürdürüyor. Yaklaşık bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Dağakça Meydanı ve Hizmet Binası Projesi’nin temel kazım çalışmaları başladı. Proje kapsamında Dağakça Mahallesi’ne iki bina inşa edilecek. 60 metrekare alan üzerine inşa edilecek ilk bina, muhtarlık binası olarak kullanılacak. Dağakça Hizmet Binası ise 575 metrekare alan üzerine 3 katlı olarak inşa edilecek. Hizmet binasının zemin katında depo, düğün ve toplantıların yapılabileceği çok amaçlı salon ile mutfak yer alacak. Birinci katta, köye gelen misafirlerin ağırlandığı, içerisinde mutfak ve banyonun bulunduğu misafirhane ve lokal bulunacak. Hizmet binasının ikinci katında ise köy kahveleri olacak.

 

Dağakça Meydanı ise toplam 730 metrekare alan üzerine amfi tiyatro şeklinde inşa edilecek. Zemini granit ve taban tuğlası ile kaplanacak olan meydanda, vatandaşların oturacağı banklar ve çiçeklikler bulunacak. Eğimli zemin nedeniyle meydanda yapılacak istinat duvarı, köy dokusuna uygun şekilde taş kaplama olacak.  Ayrıca, meydana bakan kahvelerin yan tarafındaki alanda, vatandaşların yağmur ve güneşten etkilenmeden oturabilecekleri 75 metrekarelik çardak yer alacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Dağakça Mahalle Meydanı ve Hizmet Binası’nı kısa sürede tamamlayacaklarını ifade ederek, “Osmangazi Belediyesi olarak, mahalle statüsü kazanan köylere yönelik başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Birçok köyümüze park ve spor tesisi kazandırdık. Dağakça Mahallemiz için de birçok hizmet yaptık. Köy okulunun bakım, onarım ve tadilatını yaptık. Çevre düzenlemesi ile okula yeni bir yol açtık. Üç katlı olarak inşa edeceğimiz hizmet binamızda muhtarlık, berber, dernek odası, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu, lojman ve 2 köy kahvesi yer alacak. Kahvehanelerin önünde açık ve kapalı oturma alanlarının yer alacağı geniş bir meydan yer alacak. Hizmet binası ve meydan çalışmaları, çevre düzenlemeleri ile birlikte köye yepyeni bir görünüm kazandıracak” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…