Home FOTO GALERİ EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’NDEN SELÇUK TÜRKOĞLU’NUN İFTİRALARINA SERT CEVAP

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’NDEN SELÇUK TÜRKOĞLU’NUN İFTİRALARINA SERT CEVAP

- Guncellenme Tarihi: 16 Aralık 2017 13:51
10 min read
EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’NDEN SELÇUK TÜRKOĞLU’NUN İFTİRALARINA SERT CEVAP için yorumlar kapalı
0

NUMAN ŞEKER: “MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR; YALANLARINIZA KİMSE İNANMIYOR”

–       ŞEKER: “TEHDİT VE ŞANTAJLA SENDİKACILIK YAPMA DEVRİ BİTMİŞTİR”

 

BURSA– Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, okul müdürü üyesine yönelik Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı ve yardımcısının sosyal medyada “Bursa’da namaz yasağı skandalı!” başlığı ile yaptığı paylaşıma cevap verdi. Paylaşımın yalan ve iftiraya dayalı olduğunun altını çizen Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, böyle bir hadisenin yaşanması durumunda kendilerinin gereğini yapacaklarını belirterek, “Artık mızrak çuvala sığmıyor; yalanlarınıza kimse inanmıyor” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Başkan Yardımcısı Fatih Gümüş’ün geçtiğimiz günlerde “Bursa’da namaz yasağı skandalı!” başlığı ile sosyal medyada yaptığı 100. Yıl Anaokulu Okul Müdürü E.E.’ye yönelik paylaşımın iftiraya dayalı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendik binasında üyelerin katılımıyla düzenlediği basın açıklamasıyla iftiralara cevap vererek okul müdürü üyesine sahip çıktı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde iki öğrencinin pompalı tüfekle okul müdürünü şehit etmesi olayını kınayarak basın açıklamasına başlayan Başkan Numan Şeker, “Yetkilileri bir kez daha eğitimde şiddetin önüne geçmeleri adına sendika olarak gereğini yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca Dünya’nın gündeminde Kudüs varken, ülke olarak iç ve dış hainlerle savaşın verildiği bir durumda; gerçeklerle alakası olmayan konuyla ilgili basın açıklaması yapmaktan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz. Ama sendikaların en önemli görevlerinden birisi de üyelerinin haklarını korumak ve savunmaktır” diye konuştu.

“İLK VE SON YALANLARI OLMAYACAK”

Sosyal medyada paylaşılan haberlerin kesinlikle doğru olmadığına dikkat çeken Başkan Numan Şeker, “Yapmış olduğumuz görüşmelerde tamamen yalan ve iftiralar üzerine kurgulanmış bir haber olduğunu tespit ettik. Böyle bir şey olmuş olsa, değerleri önceleyen bir sendika olarak öncelikle biz okul müdürü hakkında gerekli bütün işlemleri yapacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Zira bu ülkede 28 Şubatların, anti demokratik uygulamalarının olmaması için mücadele veren bir sivil toplum örgütüyüz. Bu sendika mensuplarının ilk ve son yalanı da olmayacaktır. Bir ay önce başka bir okulda sendika takvimini sınıfa astıklarında okul müdürü sendikaya ait takvimlerin haklı olarak sınıflarda asılı olamayacağını ifade ederek takvimi sınıftan indirttiğinde yine aynı iftiralarla saldırmışlardı. ‘Takvimin üzerinde bulunan bayrak, Atatürk ve millet meclisi resimlerinden mi rahatsız oldunuz da takvimi indirdiniz?’ diye iftiralar da bulunmuşlardı. Bu sendikacı bozuntuları milleti kendileri gibi kuş beyinli zannediyorlar” diyerek şöyle devam etti: “Peki size sormazlar mı bayrağı, Atatürk’ü ve millet meclisini bu kadar sevdiğinize göre 15 Temmuz hain darbe girişiminde millet meclisi bombalanırken sivil toplum örgütü olarak neredeydiniz? Sabahlara kadar nerede saklandınız?”

“İLKELİ İNSAN SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDA DURUR”

Türk Eğitim-Sen Bursa Şubesi’nin iki başkanın geçmişte yaptıkları paylaşımları sosyal medya hesaplarından silmelerine dikkat çeken Numan Şeker, “Omurgalı ve ilkeli bir insandan beklenen geçmişte söylediklerine ve yaptıklarına sahip çıkmaktır. Aynı şekilde bu sendikaya mensup diğer şube başkanı başkanlığını kaybettikten sonra okul müdürlüğüne görevlendirmek için siyasileri devreye sokup ve geçmiş paylaşımlarını bir kalemde silip, müdürlük koltuğuna oturmuştur. Bu şube başkanı 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi ve sonrası 16 Nisan Referandum sürecinde yapmış olduğu yüzlerce paylaşımı sosyal medya hesaplarından silmiştir.  Biz üyelerimizi darbeye karşı durma adına alanlara davet ederken bu sendikaya mensup şube başkanı, ‘alanlara davet ettiğiniz insanların can güvenliğini nasıl sağlayacaksınız, düşündünüz mü?’ diye sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunuyorlardı. Yine size sormazlar mı ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sloganıyla yola çıkan Meral Akşener’in Bursa’ya geldiğinde beraber çektirdiğiniz fotoğrafları sosyal medya hesaplarınızdan niye sildiniz? Peki buradan her iki başkana soruyorum. Geçmişte yapmış olduğunuz paylaşımlar mı yanlıştı yoksa siz mi değiştiniz? İlkeli bir insandan beklenen söylediklerinin arkasında durmaktır” şeklinde konuştu.

“HAKKIN VE HAKLININ YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman hakkın ve haklının yanında durduklarını vurgulayan Şeker, “Bunun için okul müdürümüzün kesinlikle namazla ilgili herhangi bir yasak koymadığını ve böyle bir şeyin olamayacağını ifade etmek istiyorum. Akla ziyan bir açıklama da bulunan bu arkadaşlarımıza sormak istiyoruz. ‘Eğitim-Bir-Senliler namaz kılar Türk Eğitim-Senliler namaz kılamaz?’ diyorsunuz. Okulda bununla ilgili sizin üyenizin dışındaki bir öğretmenin açıklaması var mıdır? Diğer öğretmenlerle neden görüşme ihtiyacını duymadınız? Sizin derdiniz üzüm yemek mi bağcı dövmek mi? Biz sizlerin her zaman bağcı dövdüğünüzü çok iyi biliyoruz” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bu konuda okulun huzur ve barış ortamını bozan bu iddiaları ortaya atan öğretmen ve mal bulmuş mağribi gibi bu yalanlar üzerinden haber yaparak sosyal medya da paylaşan sendikacılar hakkında suç duyurusunda bulunup gerekli işlemleri başlatmış bulunuyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi i…